Gradska hronika

Švercovali 100 kila usoljenih creva!?

Carinici su  u dubinskoj kontroli magistralnog puta E 80 kod sela Gradinje u blizini Dimitrovgrada sprečili pokušaj krijumčarenja 52 kilograma mesa i 102 kilograma usoljenih creva za koje nije postojala dokumentacija o plaćenim dažbinama.

DSC08384

Meso je otkriveno detaljnom kontrolom automobila marke „Mercedes“ pirotskih registarskih oznaka kojim je putovao bračni par iz pravca graničnog prelaza Gradina prema Dimitrovgradu.

DSC08375

Nakon što su zaustavljeni, objasnili su carinicima da nemaju ništa za carinsku kontrolu osim prehrambenih proizvoda koje su kupili za ličnu upotrebu.

Međutim, već tokom delimične kontrole vozila, u prtljažnom delu vozila pronađena je kutija u kojoj su se nalazili bataci i roštilj meso stranog porekla.

???????????????????????????????

Detaljnija kontrola je nastavljena na Terminalu Gradina i tada je otkriveno još 32 kilograma mlevenog roštilj mesa, 20 kilograma pilećih bataka i 7 plastičnih kanti u kojima se nalazilo 102 kilograma sveže usoljenih creva životinjskog porekla.

Osim što se radi o mesu za koju nisu plaćene uvozne dažbine čime je oštećen državni budžet, ovde se radi i o hrani koja nije prošla nikakvu kontrolu zbog čega je moglo biti ugroženo zdravlje građana.

A.Ć.

Slične vesti

5 Comments

  1. Mnogooo su ostetili buzdet!! Umesto da hvataju prave kriminalce oni hvataju ljude koji preprodaju hranu da bi izdrzavali porodicu, ili hvataju preprodavce cokolada! A narkodileri i ostali kriminalci se sobodno setaju gradom! Bravo

  2. Hvatajte krupne zverke sto se bogate pred nama a ne rade nista,uhvatili ste se za ljude koji svercuju da prezive,a takvih je sve vise,neka carinici obrate paznju na drugim prelazima sta se radi,a ove ljude nek puste da prezive kad vec nema posla u drzavi.

  3. Kod nas i Pirotu droge nema uopste. Zaplene cokolade, usoljena creva, jure razne sitne svercere sa batacima i mesom koji su sigurno duplo boljeg kvaliteta nego sto nam nude pojedine mesare u gradu… A da uhvate nekog sto prodaje drogu i truje narod…ili ih nema u Pirotu ili ih neko nista ne pipa uopste… ali zato cokolade i bataci nikako ne smeju da prodju…

  4. Videcemo da li ce te tako da pricate ako se ne dao Bog zarazite trihinelom ili nekom drugom bolescu izazvanu trovanje hranom kad kupujete te “bolje” mesne preradjevine na pijaci od Bugara iz gepeka i pod tezgom. Sanitarna inspekcija treba da radi svoj posao.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker