Gradska hronika

Šverceri u strahu od vanrednih i dubinskih kontrola srpske carine

Službenici Uprave carina sve češće se protiv švercera bore i u dubinskim ali i vanrednim kontrolama na teritoriji cele naše zemlje. Tako je juče u vanrednoj kontroli graničnog prelaza Gradina,  kontrolom dva vozila koja su došla iz pravca Bugarske, sprečen  pokušaj krijumčarenja muške sportske garderobe.

Gradina
Gradina

U vozilu marke „Opel Vektra“ kojim su putovala dvojica naših državljana detaljnom kontrolom vozila carinici su u naslonu i ispod sedišta otkrili mušku garderobu i šminku marki „ Mac“, „ Dior“ i „ Lancome“.

U drugom vozilu marke „ Opel Askona“ otkriveno je takođe muška sportska garderoba i naočare za sunce. U ovom slučaju roba je bila sakrivena ispod haube, zatim u prostoru predviđenom za filter vazduha, ispod sedišta i iza tapacirunga zadnjih vrata.

U svim slučajevima protiv vozača pokrenut je prekršajni postupak, roba je privremeno zadržana, a u jednom slučaju je privremeno oduzeto i vozilo jer je vrednost otkrivene robe prevazilazila trećinu vrednosti automobila.

Kraljevačka ekipa je istog dana, 26.03.2014. godine na graničnom prelazu Gradina, kontrolom autobusa novopazarskih registarskih oznaka, koji je dolazio iz pravca Bugarske sprečila pokušaj krijumačarenja muške sportske garderobe i nešto lekova u Republiku Srbiju.

Sva roba je bila sakrivena u prostoru predviđenom za odlaganje prtljaga,a kao se niko od putnika nije javio kao vlasnik robe, protiv vozača je pokrenut prekršajni postupak dok je roba kao i u svim prethodnim slučajevima privreno zadražana.

Reč je o koordiniranoj akciji carinskih timova organizovanoj na području jugoistočne Srbije, 26.03.2014. godine kada je  tokom više dubinskih kontrola otkrivena velika količina najrazličite vrste robe .

U pomenutoj akciji učestvovalo je ukupno 3 ekipe Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja među kojima su bili timovi iz Niša, Vršca i Kraljeva.

Ova akcija je rezultirala otkrivanjem 9 prekršaja u kojima je otkriveno preko 3000 raznih igračaka, 304 pari naočara, 20 lekova, 12 putnih torbi, 62 komada različite kozmetike i preko 2000 raznih proizvoda široke potrošnje ( poput ukrasa za jelku, raznih ukrasa za kuću, kišobrana itd..)

Tako je tim niške ekipe u popodnevni satima 26.03.2014. godine u dubinskoj kontroli organizovanoj u selu Popovac u okolini Niša kontrolom 6 kombi vozila otkrio veliku količinu najrazličitije robe.

Vozilima su uglavnom upravljali kineski državljani, tačnije samo jednim kombijem je upravljao naš državljanin i gotovo svi su imali isto objašnjenje o poreklu robu. Svi su tvrdili da su robu kupili za svoje potrebe na buvljoj pijaci u Pančevu, te da iz tog razloga nemaju nikakvu dokumentaciju za istu.

A.Ć.

 

Slične vesti

3 Comments

  1. Potpuno isti scenario kao u vreme Kertesa.Prvo pritisnuti svercere i staviti im do znanja ko je glavni a posle toga reket i slobodan prolaz.Vec vidjeno…..

  2. Ma udrite po svercerima. Oni vole tako da zaradjuju posto im posao pada sa neba u mnogim firmama… A narko dilere cemo da cuvamo i necemo da ih pogledamo ili ne dao Bog popreko pogledamo i sklonimo sa ulice.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker