Ostale vesti

Šverc droge “obezbeđivala” dva pit bula

Na graničnom prelazu Batrovci carinici su ovog vikenda sprečili neverovatan pokušaj šverca narkotika – jer je švercer pakete sa drogom “obezbedio” sa dva pitbula, od kojih je jedan bio u gepeku, a drugi na suvozačkom mestu, rečeno je Pirotskim vestima u srpskoj carini.

pas u gepekuOvo je svakako jedan od bizarnijih pokušaja šverca narkotika. On je ipak osujećen  i tom prilikom zaplenjeno je 1,3 kilograma marihuane koja je preko graničnog prelaza Gradina trebala da ide ka Bugarskoj, s obzirom da je švercer dvadesetdevetogodišnji Bugarin koji je putovao iz Španije u Bugarsku. On je upravljao automobilom marke “golf 5” španskih tablica.

paket marihuaneCarinici su se odlučili za detaljan pregled zbog čudnog ponašanja putnika koji je neprestano ubeđivao službenike da je bolje da ne pregledaju vozilo, jer se u njemu nalaze i dva opasna psa rase pit bulCarinike to nije sprečilo da otvore vozilo i pronađu jednog psa u gepeku, a drugog na mestu suvozača.

izvađeni paketi marihuaneNakon što su psi zbrinuti, automobil je detaljno pregledan i tom prilikom je otkriveno 10 paketa narkotika.

1,3 kg marihuane BatrovciPaketi obmotani providnim najlonom i selotejp trakom nalazili su se u naslonu zadnjeg sedišta.

Ovo je samo jedan od bizarnijih pokušaja šverca narkotika. Na graničnom prelazu Gradina zabeleženo je puno sličnih slučajeva, pa su carinici drogu nalazili u analnim otvorima švercera, koji su osim droge u par slučajeva pokušavali da švercuju i zmije otrovnice. Na Gradini je zabeležen i jedan od najbizarnijih pokušaja ilegalnog prelaska državne granice kada je pre nekoliko godina mladi Iračanin Ismael Samana tri dana putovao na krovu šlepera, sakriven ispod zaštitne maske kamiona, bez hrane i pića. Kada su ga carinici na Gradini pronašli, bio je polusmrznut, potpuno dehidriran i gladan. Carinici su mu tada dali hranu i utoplili kako bi ga spasili od smrzavanja, s obzirom da je bio početak novembrai da su tada temperature bile prilično niske.

Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker