Lokalna samouprava

Svečanom akademijom obeležen Dan Grada

Večeras je u prepunoj dvorani Doma vojske održana Svečana akademija povodom obeležavanja Dana grada – 28. decembra. Akademiju su uveličali svojim prisustvom brojni istaknuti umetnici, posebno Vlado Georgijev koji je podigao publiku na noge, ali i veoma popularni mladi glumački tandem Slavko i Slavica i popularni Mijalko Rasnički, odnosno legenda pirotskog glumišta Aleksandar Živković – Aca Lisa. 

Akademiju je otvorio gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić koji je kazao će godina na izmaku biti upamćena po uspesima i dobrim rezultatima.

-Mnogo napora i nade smo uložili u razvoj našeg grada. Ova godina je bila godina jubileja – 140 godina od Berlinskog kongresa, 100 godina od završetka Velikog rata, 95 godina od početka izgradnje Keja, 70 godina rada Stomatološke službe koja će primiti  nagradu večeras. Proslavili smo i prvu godinu razvoj Privredne komore Pirota, ja sam obeležio meni važan jubilej – 15 godina od kako sam postao gradonačelnik grada. Najveći uspeh koji se desio u 2018. godini je da je naša Slobodna zona proglašena najboljom slobodnom zonom u Evropi-kazao je Vasić.

Dodeljene su i tradicionalne nagrade među kojima se posebno ističe nagrada odnosno priznanje zaslužnog građanina, koje je posthumno dodeljeno jednom od najuspešnijih privrednika i vizionara koga je Pirot imao, Radmilu Marinkoviću Gali. Priznanje je primila njegova porodica uz reči zahvalnosti.

Radmilo Marinković Gala ima izuzetne zasluge za vrtoglavi uspon pirotskog Tigra. Fabriku je preuzeo kada je imala svega 300 radnika, a ostaće upamćeno i da je odbio ponudu da bude ministar ekonomije kako bi završio svoju misiju. Zahvaljujući njemu, Tigar je potpisao ugovor o strateškom partnerstvu sa Gudričem, a to je kasnije bio jedan od glavnih razloga za dolazak svetskog gumarskog giganta Mišlena u Pirot. Značajno priznanje dodeljeno je i kompaniji “Dunav osiguranje”.

Dodeljene su i nagrade “28. decembar”.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker