Gradska hronika

Sve više ilegalaca

Prema podacima Policijske uprave Pirot, ove godine zabeleženo je ogromno povećanje broja pokušaja ilegalnog prelaska državne granice sa Bugarskom.ilegalacTako je, poređenja radi, tokom cele prošle godine zabeleženo jedva četrdesetak ilegalnih pokušaja prelaska granice, ali je u prvih deset meseci ove godine taj broj veći od 250, a do kraja godine možda dostigne i čitavih 300. Osim na samom graničnom prelazu Gradina, gde ilegalci pokušavaju da pređu granicu sakriven u prikolicama, šleperima i na sve moguće i nemoguće načine, veliki broj prelazaka patrole Pogranične policije osujete i na takozvanoj “zelenoj liniji”, odnosno po bespućima Stare planine.

ismaelProteklih godina na graničnom prelazu Gradina zabeleženi su i neki od najbizarnijih pokušaja prelaska državne granice pa je tako pre nekoliko godina dvadesetpetogodišnji Samana Ismail iz Iraka, tri dana putovao sakriven ispod zaštitne plastike na kabini šlepera. Kada su ga carinici i policija pronašli i skinuli sa kabine, on je bio potpuno premrzao i izgladneo. Jedan od najmasovnijih pokušaja prelazaka granice na Staroj planini zabeležen je u bespućima Stare planine, kada je policija pronašla čak 70 ilegalaca koji su po ciči zimi  lutali po planini pokušavajući da ilegalno uđu u Srbiju na putu do neke od obećanih zemalja.sirijski ilegalac na gradini

tekst i foto Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Вие нямате представа какво е в България. Където и да погледнеш виждаш имигранти. Така сме закъсали, че не виждам как може да се оправиме.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker