Lokalna samouprava

Sve spremno za Sajam pirotske peglane kobasice

Sve je spremno za najveću turističku manifestaciju u Pirotu – Sajam pirotske peglane kobasice koji se održava u subotu. Interesovanje za Sajam je tradicionalno ogromno, kako u zemlji, tako i među turistima iz susedne Bugarske koji su rezervisali gotovo sve kafane, smeštajne objekte u gradu. Spremni su i proizvođači peglane. Dalibor Tošić, iz Degustacionog centra “Boemska potkovica” kazao je za Pirotske vesti da očekuje još jedan uspešan Sajam pirotske peglane kobasice. 

-Ove godine smo za sve posetioce spremili jedan mali poklon, naše promoterke će na ulazi svima podeliti čokoladice. Potražna za pirotskim peglanim kobasicama raste iz godine u godinu, pa su očekivanja i za ovu godinu da se nastavi taj trend. Grad Pirot podržava  i stoji iza cele manifestacije i nadam se da ćemo do kraja godine i zaštititi geografsko poreklo peglane kobasice. Time ćemo zaštiti kvalitet, znanje, izradu i veštinu izrade pirotske peglane kobasice za naredne generacije-kazao je Tošić.

On kaže da planira proširenje kapaciteta pa će ova godina, za njegov posao, biti godina investicija.

-Planiramo izgradnju profesionalne klima-komore gde ćemo sušiti značajno veće količine pirotske peglane kobasice u znatno boljim uslovima što će nam omogućiti da bolje odgovorimo velikoj tražnji za ovim proizvodom-kazao je Tošić.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker