Gradska hronika

Sve češće dubinske kontrole srpskih carinika

U dubinskoj kontroli magistralnog puta E-80 od Dimitrovgrada ka Pirotu u subotu oko 17 sati carinici su sprečili  pokušaj krijumčarenja 90 kilograma mesa stranog porekla za koje nisu plaćene uvozne dažbine, pa se osnovano sumnja da je nelegalno ušlo u našu zemlju. Pretpostavlja se da su šverceri pokušali da iskoriste navalu turista iz Bugarske koji su masovno dolazili na Sajam peglane kobasice kako bi lakše prešli granicu.

DSC08354

Pedeset kilograma smrznutih pilećih bataka spakovanih u pet kutija i četrdeset kilograma mlevenog roštilj mesa „Kolbaso“ upakovanih u kese, carinici su otkrili u automobilu kojim je putovalo troje naših državljana iz pravaca Dimitrovgrada prema Pirotu.

Njih su carinici zaustavili nadomak Belog Polja, nakon čega su ih pitali da li imaju nešto da prijave za vanrednu carinsku kontrolu.

DSC08355

Iako su odgovorili da imaju samo prehrambene proizvode koje su kupili za kuću, carinici su se ipak odlučili za pregled.

Tom prilikom su u prtljažnom delu vozila otkrili tri kutije bataka i roštilj meso, a daljom kontrolom vozila pronađeno je još 40 kesa roštilj mesa i 5 kutija pilećih bataka.

Protiv vozača je pokrenut prekršajni postupak, a meso je privremeno zadržano.

A.Ć.

Slične vesti

3 Comments

  1. Da su imali kod sebe 50 kutija droge ne bi ih dirali. Ali naravno, male “ribe” padaju, dok velike prolaze preko granice kao kroz svajcarski sir… Sramota, pirotski policajci su najveci olos!

  2. alo bre,necete valjda dozvoliti da vam ovim pune glavu dok njihove kolege iz Beograda prolaze dzipovima punim “nelegalne robe” … ovo je smesno… haoooos…ali kakava je drzava takve su i insttucije untar nje…

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker