Gradska hronika

Svaka zgrada imaće upravnika – nova Odluka o kućnom redu

Na današnjoj sednici Skupštini grada, doneta je nova Odluka o kućnom redu. Stara odluka je važila punih 25 godina. Svaka zgrada imaće Fond za investiciono i tekuće održavanje, izjavio je gradonačelnik Vasić.


U skladu sa Zakonom o stanovanju i održavanju zgrada koji je usvojen prošle godine, građani neće imati nove troškove u odnosu na ona sredstva koja su do sada izdvajali za te namene kao stanari.

U želji da se o ovoj temi više govori, Vasić kaže da je postojao dogovor sa ministarstvom da prezenatacija novog Zakona o stanovanju krene iz Pirota, ali se zbog aktivnosti oko predsedničkih izbora, za sada odustalo od toga.

Novi Zakon o stanovanju i održavanju stambenih zgrada donosi i nova pravila o renoviranju objekata. Zakon razlikuje radove na tekućem održavanju, za koje nije potrebna građevinska dozvola u koje spadaju krečenje, farbanje, lepljenje pločica, dok za radove na investicionom održavanju je potrebna građevinska dozvola i odobrenje za gradnju. Pod investicionim održavanjem podrazumevaju se građevinski radovi, prenamene, pregradjivanje, rušenje i izgradnja novih zidova.

B.M.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker