Gradska hronika

Švajcarci zainteresovani za Zvonačku banju

Konzorcijum švajcarskih firmi zainteresovan je za investiranje u obnovu Zvonačke banje i hotela “Mir” kako bi ovo nekada veoma popularno lečilište ponovo postalo privlačno za veliki broj turista iz cele Evrope, izjavio je direktor Turističke organizacije Babušnica Milan Stamenković Pirotskim vestima.

zvonacka banjaPo rečima direktora Stamenkovića, predstavnici švajcarskih kompanija već je obišao Zvonačku banju, upoznat je sa svim prednostima ovog kraja i potencijalima i spreman je da investira i do nekoliko miliona evra u oživljavanje Zvonačke banje.

-Zajedno smo obišli Zvonačku banju i oni su oduševljeni onim što su videli. Potpuno su spremni da investiraju velika sredstva u obnovu hotela i oživljavanje cele Zvonačke banje i Zvonačkog kraja. Oduševljeni su i klimom, i netaknutom prirodom, ali i spremni su da od Zvonačke banje naprave ponovo ono što je ona nekad i bila, najveći centar za lečenje menadžerskih bolesti, stresa, u ovom delu Srbije, ali i šire. Potpuno su oduševljeni i hranom, lokalnim specijalitetima, koja uz lečilište i verski turizam može da bude jedan od glavnih aduta-kazao je Stamenković.

Zvonačku banju, tačnije hotel “Mir” nakon ruiniranja zgrade hotela, kupio je gastarbajter iz Nemačke, poreklom iz ovog kraja, Jovča Golubov. On je uspeo da obnovi bazen, ali hotel je i dalje ruiniran jer očigledno da sadašnji vlasnik nema dovoljno novca za njegovo potpuno renoviranje za šta je potrebno najmanje dva do tri miliona evra.

tekst i fotografija  Aleksandar Ćirić

Slične vesti

4 Comments

  1. Taj hotel je dokaz da je Srbija jedna najsmrdljivija banana država na svetu. Takav primer nigde drugde ne postoji, čovek uništio hotel još posle na sudu dobije potvrdu svojih tvrdnji i dobije još odštetu. to dakle samo ovde ima i nigde drugde. f

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker