Gradska hronika

Suplementi ishrani se prodaju i na crno

Vlasnica radnje “Olymp supplement shop” Sonja Stanimirović izjavila je za Pirotske vesti da se  i u Pirotu, kao i u celoj Srbii,  na crno prodaju suplementi ishrani koji koriste sportisti i bodibilderi.sanja stanimirovic

Prodaja suplemenata na crno može se porediti sa prodajom lekova na crno.

-To može biti opasno po zdravlje jer je reč o suplementima koji se nabavljaju na najrazličitije načine i može biti veoma pogubno. To je isto kao kada biste bensedin, penicilin ili bilo koji drugi lek kupili na pijaci. Suplementi jesu dijetetski suplementi, dodaci u ishrani i njih mogu da koriste i zdravi i bolesni, a najviše ih koriste sportisti. Oni pospešuju naše zdravlje. Važno je znati da suplementi, tačnije proteini koje mi potpuno legalno distribuiramo, nisu isto što i steroid jer je protein uglavnom napravljen od surutke, mleka, belančevine iz jajeta, proteini iz govedite, žitarica, soje i sličnih stvari. Nažalost, mladići koriste steroide kako bi nabacili mišićnu masu ne znajući da su steroidi u stvari vrsta lekova za lečenje teških bolesti poput HIV-a, hepatitisa, raka i mnogih drugih najgorih bolesti. Mi nismo pobornici steroida već se bavimo samo zdravom hranom i posebno je važno da su svi naši proizvodi ispitani i odobreni od strane nadležnih instituta-kazala je Stanimirovićeva.

Po njenim rečima, ova radnja sarađuje i sa poznatim pirotskim bodibilderima Dušanom Nikolićem, naročito sa mladim Milošem Mladenovićem koji je takođe izuzetno uspešan, ali i sa Sportskim centrom Pirot.

-Miloš Mladenović je na tri takmičenja uspeo da osvoji tri medalje i mi podržavamo i njega, kao i sve druge sportiste-izjavila je Stanimirovićeva.

tekst i fotografija Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker