Gradska hronika

Sumnja se da radovi na Koridoru kvare kvalitet vode na izvorištu Gradište

Direktor Vodovoda Zoran Nikolić kazao je danas novinarima da je odmah nakon obaveštenja Zavoda za javno zdravlje i preporuke da se voda ne koristi za piće, isključeno iz vodovodnog sistema izvorište Gradište, za koje se sumnja da je možda na neki način kvare kvalitet vode. 

-Postoji osnovana sumnja da radovi na Koridoru kvare kvalitet vode jer smo i mi sami uočili da se na nekih šest kilometara od izvorišta Gradište vršila eksploatacija materijala za izgradnju autoputa. Vrlo je moguće da su prodrli do podzemnih voda i da je ovo izvorište bilo na neki način izvor ovih bakterioloških neispravnosti. Zbog toga će Zavod uraditi analizu uticaja izgradnje autoputa na kvalitet vode o čemu ćemo razgovarati već u ponedeljak-kazao je direktor Nikolić i dodao da će se na dalje angažovati najmanje još jedna referentna laboratorija, a možda i dve, koje će biti angažovane na našem terenu.

-Izvršili smo i ispiranje filtera i mreže i ispoštovali sve preporuke Zavoda za javno zdravlje-zaključio je Nikolić i dodao da je Vodovod i kanalizacija ispoštovalo sve procedure kada je reč o dezinfekciji vode, o čemu svedoči i prisustvo hlora u svim uzorcima.

 

 

Slične vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker