Sumnja se da radovi na Koridoru kvare kvalitet vode na izvorištu Gradište

Direktor Vodovoda Zoran Nikolić kazao je danas novinarima da je odmah nakon obaveštenja Zavoda za javno zdravlje i preporuke da se voda ne koristi za piće, isključeno iz vodovodnog sistema izvorište Gradište, za koje se sumnja da je možda na neki način kvare kvalitet vode. 

-Postoji osnovana sumnja da radovi na Koridoru kvare kvalitet vode jer smo i mi sami uočili da se na nekih šest kilometara od izvorišta Gradište vršila eksploatacija materijala za izgradnju autoputa. Vrlo je moguće da su prodrli do podzemnih voda i da je ovo izvorište bilo na neki način izvor ovih bakterioloških neispravnosti. Zbog toga će Zavod uraditi analizu uticaja izgradnje autoputa na kvalitet vode o čemu ćemo razgovarati već u ponedeljak-kazao je direktor Nikolić i dodao da će se na dalje angažovati najmanje još jedna referentna laboratorija, a možda i dve, koje će biti angažovane na našem terenu.

-Izvršili smo i ispiranje filtera i mreže i ispoštovali sve preporuke Zavoda za javno zdravlje-zaključio je Nikolić i dodao da je Vodovod i kanalizacija ispoštovalo sve procedure kada je reč o dezinfekciji vode, o čemu svedoči i prisustvo hlora u svim uzorcima.

 

 

1 Komentar

  1. Ivković Miodrag

    02.09.2017. at 16:48

    Radovi na Žeželjevom mostu 100% zagađuju vodu u Pirotu!

Morate biti ulogovani da biste komentarisali. Login

Ostavite komentar