Lokalna samouprava

Studenti iz inostranstva upoznaju Srbiju i Pirot

U Pirotu od danas borave studenti iz dijaspore i Republike Srpske koji će do 5. septembra proći letnju praksu u opštinskoj upravi u okviru projekta „Upoznaj državu Srbiju“ koji sprovodi Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) uz podršku Predstavništva Republike Srpske i Telenor fondacije.

 

prijemnaledOni su deo grupe od 21 studenta, smeštenih u gradovima i opštinama Srbije, koji će imati priliku da se upoznaju sa organizacijom i načinom rada lokalnih samouprava i kompanija, privrednim, turističkim i kulturnim potencijalima zemlje i da kroz razmenu znanja i iskustva daju svoj doprinos lokalnom ekonomskom razvoju, regionalnoj saradnji i jačanju veza sa dijasporom.

Praksu u opštinskoj upravi Pirota obaviće Ivan Lakićević, student Ekonomskog fakulteta u Beču, Saša Aulić i Aleksandar Popadić, studenti Fakulteta političkih nauka u Banjaluci.

Tokom tri nedelje u našoj zemlji oni će se upoznati sa organizacijom i načinom rada lokalne samouprave, a u poslednjoj sedmici proći će praksu i u Slobodnoj zoni Pirot.

U prethodne tri godine letnju praksu NALED-a prošlo je 60 studenata iz SAD, Kanade, Francuske, Italije, Nemačke, Austrije, Velike Britanije, Švajcarske, Švedske, Slovačke i Makedonije, a nova znanja sticali su u 34 lokalne samouprave i 15 kompanija.

Saopštenje NALED-a.

Foto: Opština Pirot

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker