Gradska hronika

Stručne ekipe obilaze kanale i korita reka

U okviru redovnog obilaska sistema za odbranu od poplava, kanalsku mrežu opštine Pirot, obilaze stručne ekipe Vodoprivrednog centra iz Niša, izjavio je Dragoljub Miljojković, direktor Vodoprivrednog centra iz Niša, gostujući na televiziji Pi kanal.

Kej1

Posao održavanja i sanacije kanala i korita reka ove godine je poveren preduzeću Erozija iz Niša. S obzirom da je zbog poštovanja procedure otvaranja postupka javne nabavke Ugovor sa izvodjačem radova potpisan tek početkom jula dosta se kasni sa realizacijom plana i programa čišćenja kanalske mreže, rekao je Miljojković gostujući u emisiji “Boje grada”.

Prema njegovim rečima sve potrebne mere u okviru programa su preduzete, ali posao otežavaju manjak sredstava i činjenica da se on sprovodi svake pete godine.

Opština Pirot deo je programa redovnog održavanja od pre nekoliko godina. Kako Miljojković ističe u narednom periodu u saradnji sa HE Pirot radiće se i na sanaciji dela korita reke Nišave kroz grad.

S obzirom na pritužbe gradjana naselja Rogoz gde deo kanala nije očišćen , Miljojković ističe da posao čišćenja kanalske mreže još uvek nije završen. Zadatak ekipe stručnjaka koji će i danas obilaziti teren jeste da uradi procenu stanja na terenu i odredi prioritete za dalji tok radova.

A.Ć

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker