Lokalna samouprava

Strategija održivog razvoja opštine Pirot

Danas je u zgradi opštine Pirot prezentovana Strategija održivog razvoja opštine Pirot koju će uraditi beogradska konsalting kuća “Maksima konsalting”. Ona je danas prezentovala plan realizacije ovog projekta.

goran stamenovic

Po rečima pomoćnika predsednika opštine zaduženog za oblast privrede Gorana Stamenovića, prethodna strategija razvoja opštine Pirot je bila bazirana na ekonomsom razvoju, dok je nova uključila i održivi razvoj.

-Krajem maja imaćemo gotovu Strategiju održivog razvoja opštine Pirot za period od 2015. do 2020. godine. Ova strategija bazirana je na nacionalnoj strategiji Srbije a sa druge strane na strategiju EU koja se zove “Evropa 2020. -Strategija za pametni, održivi i inkluzivni rast. Strategija podrazumeva borbu protiv siromaštva, socijalnu koheziju, ekonomiju zasnovanu na znanju i inovativnosti i podrazumeva zaštitu životne sredine-kazao je Stamenović i dodao da je namera da se u ceo projekat uključe svi društveni subjekti u Pirotu poput nevladinih organizacija, svih političkih partija i drugi.

A.Ć.

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker