Politika

Stotinu Piroćanaca na mitingu SRS u Beogradu

Na velikom mitingu SRS koji će sutra biti održan u Beogradu prisustvovaće preko stotinu Piroćanaca, kazao je danas na konferenciji za štampu Bojan Ilić, koji od skora obavlja funkciju predsednika Okružnog odbora te stranke, dok je vršilac dužnosti SRS predsednika OO Pirot te stranke Saša Antonović.

srs pirot

Ilić je kazao da je Vojislav Šešelj bio u pritvoru 12 godina i da za to vreme, zbog nepostojanja pravnih argumenata, nije mogla da se napiše čak ni optužnica.

O tome svedoči i Karla Del Ponte koja je pisala u svojoj knjizi da je tadašnja vlast molila da Šešelja ne puštaju iz pritvora kako bi nesmetano mogli da realizuju ekonomsko i teritorijalno rasparčavanje Srbije. Danas smo na putu da ostanemo bez Vojvodine, juga Srbije, Raške oblasti samo ako to zatraže nalogodavci iz Brisela i Vašingtona. O ekonomiji je dovoljno reći da je vlada Aleksandra Vučića državu zadužila za sedam milijardi evra, a prethodno, takozvane proevropske vlade oko devet milijardi. Za 14 godina na putu ka EU zatvoreno je na stotine možda i hiljade preduzeća, na stotine hiljada ljudi je ostalo bez posla, imamo najgore zdravstvo, uništeno je naše školstvo koje je bilo među najboljim na svetu pa danas u proevropskoj Srbiji imamo situaciju da su plagijati svakodnevnica a da diplome izdajemo nedeljom kada fakulteti ne rade. Radnici se otpuštaju, plate i penzije se smanjuju, građani se zadužuju preko MMF-a, sve je to suprotno onim obećanjima koja su građani slušali od SNS-a. Zato se oni plaše istine koju će Vojislav Šešelj objaviti. U medijima se spinuju vesti i Vojislava prikazuju kao nekoga ko će izazvati nasilje i destabilizaciju zemlje. To su laži-kazao je Ilić i dodao da će se SRS na čelu sa Vojislavom Šešeljem da već narednih dana krenuti u rušenje aktuelne vlasti.

To neće biti lako jer je ogromna većina medija prorežimska, ali mi ćemo ići od vrata do vrata, onako kako smo uvek radili, od grada do grada, od kuće do kuće. Sada je sve mnogo lakše kada je tu naš predsednik. SRS će okrenuti državu za 180 stepeni ka Rusiji i Kini, državama koje su ekonomske sile broj jedan i dva na svet. Vratićemo ponos našim građanima-kazao je Ilić.

V.d. predsednika OO SRS Saša Antonović najavio je sutrašnji miting ove stranke u Beogradu.

Iako će svi zainteresovani za odlazak na miting morati da plate put, iz Pirota će preko stotinu simpatizera i članova SRS-a otići na miting-kazao je Ilić.

tekst i foto A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker