Reportaža

Stiže pomoć teško obolelom ratnom veteranu sa Košara

Zoran Gogić, tridesetčetvorogodišnji ratni veteran koji je za vreme NATO bombardovanja preživeo pakao Košara, danas je teško bolestan od progresivne neizlečive bolesti spinocerebralne ataksije. Zoran živi u selu Dojkinci u trošnoj kući bez struje i bez osnovnih uslova za život.

Zoranu je struja isključena zbog duga od šezdesetak hiljada dinara. U međuvremenu ga je napustila i supruga i odvela dvoje dece tako da sada živi sam u kućerku bez vode i struje u selu Dojkinci.

-Sve se teže krećem jer je bolest sve progresivnija. Dobijam neku pomoć, ali to nije dovoljno ni za lekove, a pomažem i na ribnjaku na Vrelu pa i tamo zaradim neki dinar. Najteže mi je što nemam struje-priča Gogić i dodaje da mu veliku pomoć pruža taksista iz Beograda, rodom Dojkinčanin Dejan Vidaković, kao i doktor Aca iz ambulante u Visočkoj Ržani, koji brine o njemu, a obilazi ga i pop Bojan Vasić i još jedan Beograđanin čika Laza.zoran gogic

Opštinski većnik Sreten Savov kaže da je opština upoznata sa problemom i da čini sve da se pomogne ovom ratnom veteranu. U međuvremenu se na insistiranje opštine u akciju pomoći uključila i Elektrodistribucija koja je sa svoje strane izrazila spremnost da Zoranu obezbedi besplatan materijal i montere za priključenje na električnu mrežu.

sreten savov

-Zajedno sa predstavnicima Centra za socijalni rad mi smo obišli Gogića prvi put prošle godine, nakon što se on obratio opštini Pirot za pomoć. Utvrdili smo tada da je njegovo socijalno, ali i zdravstveno stanje veoma loše. Tada smo mu po hitnom postupku pružili novčanu pomoć od 10.000 dinara, ali i ponudili u dogovoru sa stručnjacima Centra za socijalni rad domski smeštaj gde bi se o njemu brinulo na adekvatan način. Međutim, on je tu ponudu odbio. Sredinom ove godine name je tražio 25.000 dinara kako bi se priključio na električnu mrežu, s obzirom da je živeo bez struje. Opština je uslišila njegov zahtev, konsultovali smo Elektrodistribuciju i dobili obećanje da će Elektrodistribucija sa svoje strane obezbedi besplatno elektromaterijal i montere koji bi taj posao obavili. Preostaje da se uplati blizu 34.000 dinara, od čega tridesetak hiljada bi dala Elektrodistribucija kroz materijal i rad i preostaje da se izmiri razlika kako bi se Zoranu konačno priključila struja-kaže Savov za Pirotske vesti.

tekst i fotografije Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Jedan komentar

  1. SAMO DA NAPRAVIM ISPRAVKU,JA SAM VIDAKOVIC DEJAN,ALI NISAM RODOM DOJKINCANIN,JA SAM DOJKINACKI ZET,INACE SAM POREKLOM IZ REPUBLIKE SRPSKE,RUDO,VISEGRAD,I INACE POMAZEM ZOKIJU KOLIKO MOGU,STO BI BILO HUMANO DA RADE SVI KOJI POZNAJU ZOKIJA I NJEGOVU MUKU,I DA NAPRAVIM MALU ISPRAVKU,ZOKIJU NIJE EPS BESPLATNO UVEO STRUJU,MORAO JE DA PLATI 34.OOO DIN.ZOKI VISE NEMOZE NI DA POMAZE VISE NA RIBNJAKU,JER SE SVE TEZE KRECE..DA SE ZAHVALIM U ZOKIJEVO IME,SRDJANU IZ SMEDEREVA,BOKIJU VASICU,BOJANU PESICU IZ OPSTINE PIROT,MI SMO MU POMOGLI DA UVEDE SRUJU I URADI KUPATILO,ALI TO JE POCETAK,AKO BI NEKO ZNAO ZA NEKI LEK KOJI BI EVENTUALNO USPORIO NAPREDOVANJE BOLESTI,ILI KAKO SAM CUO DA RADE OPERACIJE USPESNO U INOSTRANSTVU,PA AKO NEKO SAZNA NEK JAVI ZOKIJU ILI BOJANU VASICU,BILO BI LEPO KAD BI OVAJ MLADI COVEK ZORAN OZDAVIO I MOGAO SAM O SEBI DA BRINE I ZARADJUJE ZA ZIVOT… VIDAKOVIC DEJAN

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker