Lokalna samouprava

Stiže oprema za novi Startap centar na spratu zgrade Doma vojske

Danas je u Palati Srbija u Beogradu ministar turizma i omladine Republike Srbije, Husein Memić, potpisao ugovore o finansiranju projekata u oblasti omladinske politike sa predstavnicima lokalnih samouprava.

U ime svih podržanih gradova i opština na svečanom događaju obratio se zamenik gradonačelnika Pirota Miloš Colić. U svom obraćanju Colić je naglasio važnost brige države o gradovima i opštinama kada je omladinska politika u pitanju. Takođe, Colić je naglasio i kompleksnost borbe protiv depopulacije i predstavio mere koje grad Pirot u toj oblasti sprovodi kao i ideje koje su pred našim gradom u budućnosti. Grad Pirot je podržan u nabavci dela nameštaja za budući Start Up centar u Pirotu koji će se nalaziti na drugom spratu renoviranog dela bivšeg Doma vojske u Pirotu. Iznos od 2.000.000,00 dinara biće upotrebljen najvećim delom za opremu a manjim delom za obuke mladih ljudi u IT sektoru.

Naš grad će iz budžeta dodati još 2.000.00,00 dinara kako bi veći deo opremanja ovim projektom bio završen. Prema rečima zamenika gradonačelnika, narednih meseci se očekuje završetak rekonstrukcije objekta Doma vojske i sajamskog prostora, ali i dosta novih projekata u putnoj infrastrukturi, kako u urbanom, tako i u ruralnim naseljima. Da podsetimo, naš grad je već dobio sredstva od Ministarstva kulture i informisanja za nabavku nameštaja za Narodnu biblioteku i ovde je javna nabavka već u toku.

Ovaj sadržaj je deo projekta Investicije po meri građana, u okviru Konkursa Grada Pirota za sufinansiranje medijskih projekata u 2023. godini

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker