Sport

Stipendije sportistima daju rezultate

Povodom velikog uspeha pirotskih atletičara proteklog vikenda u finalu Kupa Srbije za seniore i seniorke u atletici, danas je predsednik opštine Vladan Vasić priredio prijem za mlade nade pirotske atletike i njihove trenere.Danica Gogov, koja je na ovom Kupu osvojila zlatnu medalju kazala je da je veoma zahvalna opštini Pirot, posebno zbog stipendije koju prima i koja iznosi 10.000 dinara mesečno.

-To nisu velike pare ali nama mnogo znače i omogućavaju nam da znatno rasterećenije idemo na takmičenja s obzirom da taj novac ulažemo u obnovu opreme i takmičenja. Što se samog takmičenja tiče, ni sama nisam bila svesna značaja takmičenja, već sam to shvatila tek kad sam došla u Pirotu i kada su mi svi prilazili i čestitali mi na velikom uspehu-kazala je Gogova.

ACA_1367_resize

“Bronzani” Nikola Lilić, koji se takmičio u hodanju na 10 kilometara kazao je da je zadovoljan postignutim rezultatom.

-Svestan sam da je moglo i bolje, ali sam ipak zadovoljan rezultatom. Želim takođe da se zahvalim opštini Pirot na podršci koju nam pruža jer bez nje teško da bi mogli da se ponosimo ovakvim rezultatima. nisam uspeo da ispunim normu za svetsko prvenstvo, ali 28. imam još jedno takmičenje i nadam se da ću onda ispuniti normu-kazao je Lilić.

Predsednik opštine Vladan Vasić je čestitao pirotskim atletičarima.

-Opština Pirot stoji iza sportista onoliko koliko smo u mogućnosti. Mislim da smo ipak uspeli da stvorimo dobre uslove za bavljenje sportom u Pirotu. Atletski klub je relativno nov ali ipak ima dobre rezultate i dobro se radi. Stipendije koje dajemo sportistima očigledno su dobar potez jer omogućavaju sportistima da se usresrede na sport i takmičenja. Konkretno Nikola i Danica imaju po 10.000 dinara stipendije u trajanju od devet meseci i ja želim da im čestitam na uspehu-kazao je Vasić.

Ovog vikenda u Beogradu na beogradskoj Marakani održano je finale Kupa Srbije za seniore i seniorke u atletici. Učešće u finale izborili su i pirotski atletičari Mila Manić u skoku u vis, Danica Gogov u disciplini 5 km hodanje, Nikola Lilić 10 km hodanje, Predrag Krstović u istoj disciplini, kao i Aleksandar Živković 3 000 m stipl.

A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Pročitajte i:
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker