Lokalna samouprava

Stipendije grada Pirota za najbolje sportiste

Dvanaesti put za redom grad Pirot dodeljuje stipendije najboljim sportistima. Ove godine 19 najuspešnijih sportista  dobijaće stipendije od 2.000 do 9.000 dinara na devet mesečnih rata. Kriterijumi za dodelu stipendija su postignuti rezultati na takmičenjima koji su prepoznati od Sportskog saveza  Srbije, Ministarstva sporta i Olimpijskog komiteta kao i učešće u reprezentacijama. Dodela stipendija je još jedna potvrda opredeljenosti lokalne samouprave da ulaže u sportiste, razvoj sporta i sportsku infrastrukturu.

Stipendije su dobili sportisti iz različitih klubova, najbrojnije su gimnastičarke kluba „Sirene“, skijaši i snouborderi kluba „Stara planina“. Tu su i džudistiiz kluba „Ipon 010“ i odbojkašice „Pirosija“ ali i drugi sportisti koji su  svojim rezultatima zaslužili ovakav vid priznanja.

Za sve njih zajedničko je da im je ovo motivacija i podstrek za laji rad. „Sirene“, Iva Petrov  i Luna Jonović ističu da se trud isplatio i da će u narednom periodu pokušati da budu još bolje.

Kristina Veličković i Maša Stanković, članice odbojkaškog kluba Pirosi su i prethodnih godina dobijale sportske stipendije.  Kako kažu trud i rad se isplatio pa će težiti da  postignu još bolje rezultate.

„Već treću godinu za redom dobijam stipendiju. Ove godine zaslužila sam je osvajanjem medalje na državnom prvenstvu“ rekla je, Dunja Stamenović, članica kluba ritmičke gimnastike „ Una 010“.

Miloš colić, zamenik gradonačelnika Pirota, kaže da i ovim stipendijama grad Pirot pokazuje svoju opredeljenost za sport. „Ovde se velika pažnja obraća i na sportske klubove i na stvaranje uslova za sport. U sportskoj infrastrukturi Pirot prednjači u odnosu na ostale gradove. Sa otvaranjem bazena, dobili smo jednu zvezdicu kada je u pitanju turistička ponuda a drugu za rekreativni sport, prevenciju i promocija zdravih stilova života. Naši stipendisti su promoteri zdravih stilova života“ – potručio je Colić.

On  je istakao da je budžetom grada Pirota izdvojeno skoro 235 miliona za sportiste, za Sportski centar  150 miliona dinara, sportske organizacije  preko 82 miliona dinara, za  podršku predškolskom i školskom sportu izdvaja se 1,8 miliona  i 756.000 za ove stipendije sportistima. Stipendije su u rasponu od 2.000 do 9.000 mesečno, odnosno od 18.000 do 180.000, u zavisnosti od uzrasta, rekao je Colić i dodao da je ovakav vid podrške namenjen sportistima do 26 godina.

Colić je čestitao svim dobitnicima stipendija i poželeo njima i njihovim trenerima i sportskim organizacijama  da budu još bolji i poručio da će sport i dalje biti prioritetna oblastu za ulaganje kako kroz infrastrukturu tako i kroz podršku  organizacijama i bazičnim sportovima.

Amelija Kostadinović je ispred GU Pirot istakla da su stipendije dodeljene sportistima koji su postigli odlične rezultate i dodala da menđu stipendistima već ima i onih koji se izdvajaju vrhunskim rezultatima poput Alekse Gaceva, Ognjena Antica i Mine Stanković ali da su i svi ostali svojim zalaganjem i radom zaslužili stipendije grada Pirota.

Foto:Ilija Lika Pejčić

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker