Lokalna samouprava

Stigla nova vozila

U okviru projekata Prekogranične saradnje sa susednom Bugarskom u kome je posredovala lokalna vlast preko Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, JP “Komunalac” dobilo je dva nova specijalizovana vozila ukupne vrednosti 173.000 evra. 

Prema rečima direktora “Komunalca” Bobana Tolića, radi se o auto-čistilici i auto-cisterni koja će biti korišćena za pranje ulica ali i za vodosnabdevanje građana u udaljenim selima i po gradu.

DSCF1519_resize

Govoreći o proteklom godini Tolić kaže da je “Komunalac” 2013. godinu završio uspešno o čemu govori i podatak od nekoliko miliona dinara profita.

-Sve organizacione celine “Komunalca”, kao i Parking servis poslovale su uspešno i finansijski i operativno-kaže Tolić. Programom preduzeća za narednu godinu predviđene su investicije od 35 miliona dinara. Sledeće godine programom čišćenja smeća i postavljena kontejnera biće obuhvaćeno, pored postojećih 30, još 16 sela i na taj način ćemo teritoriju opštine pokriti sa preko 95 odsto-precizirao je Tolić.DSCF1525_resize

Šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Marija Đošić izjavila je Pirotskim vestima da je ovo prvi projekat koji je potpisan u okviru IPA fondova prekogranične saradnje srbije  i Bugarske i da je u toku realizacija još pet projekata po ovom pozivu.

tekst i fotografije Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker