Gradska hronika

Stečajni upravnik će pokušati da proda pirotsku fabriku

Kako javlja portal u Murskoj Soboti Sobotainfo.com, stečajni upravnik koga je država imenovala da vodi stečajni postupak slovenačke kompanije “AHA Mura” d.o.0, koja u svom vlasništvu ima 12 fabrika, među kojima i pirotsku “AHA Mura Prvi maj” pokušaće da proda pirotsku fabriku, koja će, po izjavama stečjanog upravnika, nastaviti da radi normalno, kao i do sada.670x420_aha4

Kako javlja portal Sobotainfo.com, vlasnica kompanije “AHA Mura” Mojca Lukančič pokušala je da odloži stečaj izjavljujući u javnosti da će obezbediti podršku finansijskog fonda Peacock AG, iz Nemačke, međutim ispostavilo se da je ova kompanija registrovana svega pre nekoliko meseci kako bi se na taj način, javljaju slovenački mediji, javnost dovela u zabludu. Ipak, Okružni sud je danas pokrenuo stečajni postupak pa će o daljoj sudbini 12 fabrika, među kojima i pirotske odlučivati ishod stečjanog postupka.

unnamed

Foto i video materijal smo dobili od portala Sobotainfo.com iz Murske Sobote, sa kojim su Pirotke vesti uspostavile saradnju.

 

foto i video Sobotainfo.com

Slične vesti

7 Comments

  1. Pa mozda bi trebalo da ih opet” pomognu” a pirotski privrednici neka i dalje mastaju o kreditima za privredu.Po ko zna koji put prave budale od zemlje ,grada ,radnika.Ali tako i treba kad je od uvek u taj Prvi maj upravljao nesposoban(lopovski) kadar a radnici jadni i opet izigrani.

    1. A da ne treba da pomognu Tigar, koji je obilovao prepostenim menadzmentom.
      Napisi spisak tih pirotskih privrednika koji jedva cekaju da uposle nove ljude.

  2. Lepo sam napisao pre nekoliko dana komentar na informaciju da prvomajcima kasni plata nekoliko meseci ili koliko već bilo ne sećam se tačno.Neko mi je na to odgovorio da nemam pojma,u redu prihvatam kritiku moguće da nemam pojma ali stvarnost je surova i kao što možemo da vidimo iz gore navedenog komentara nepovoljna za radnike.Napisao sam da je znak za uzbunu kada plata zakasni i jedan dan a ne daleko bilo mesec dana ili više.Nismo više u socijalizmu i komentari kao biće,radi samo i ćuti čuvaj posao i takvi i slični nonsensi odgovaraju samo nesavesnim poslodavcima i nikom drugom.Ponoviću opet mirne savesti sledeće:kada plata zakasni i jedan dan treba momentalno obustaviti rad i ne pokretati posao dok celokupni iznos ne bude isplaćen sve drugo je korak unazad za radnike ne za poslodavce.Isplate u delovima ne prihvatati,evo vam trećina ili četvrtina pa biće još kako da ne, jel u nekom narednom životu možda?Jedini i najbolji način pritiska na poslodavce je obustava rada ništa drugo ih ne boli kao to.

  3. A gde ga je onaj gitarista sto razvrlja tolce pare na ovakvog strateskog partnera.Sto napravi Dragan ce imate golemu rabotu da tov sve raznesete.

    1. Isto teka raznose i “PROGRES”,i to sve pod plaštom pravde.Kad dojde vreme da Vučić poseti Pirot neka ga odvedu da pogleda :1)plac sa opustošenim magacinima na Ciglani; 2)započeta a nezavršena gradilista :ciglana,dukat,senjak,rasadnik .Nalogodavci i ekzekutori za unistenje su tu,ne mogu da se sakriju,bez obzira sto su rušili i rezali ispravne kranove,betonjerke,autodizalice,strugove,postrojenje kamenoloma,TS i dr……Kriviične prijave sa svim argumentima i fotografijama se i dan danas kriju po fijokama mupa i suda gde su pojedini direkno umesani,a lažnim izveštajima i lažnim svedočenjima i zastrašivanjima pokušavaju da zamagle istinu i stvarnost.Do današnjeg dana su opljackali cca 2 miliona eura,falsifikujući dokumenta i izigravši radnike,poverioce i državu.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker