Gradska hronika

Stanari naselja “Centrala” kivni na toplanu

Meštani pirotskog naselja “Centrala” uputili su protestno pismo Gradskoj toplani u kome traže da se poboljša kvalitet grejanja u ovom delu grada, u suprotnom će, kako kažu u pismu, početi masovno da traže isključenje sa toplovodne mreže.

DSC_9115_resizePismo su potpisala 222 vlasnika stanova u ovom delu grada. 

-Nekoliko hiljada građana koji žive u ovom delu grada godinama je nezadovoljno kvalitetom grejanja, tako da je ovo poslednji naš apel da se grejanje što je pre moguće poboljša jer su građani ogorčeni i uveliko traže način za isključenje sa toplovodne mreže. Povrh svega, grejanje je od nove grejne sezone poskupelo za 15 posto, kvalitet grejanja je veoma loš tako da imamo troškove koji nastaju zbog dogrevanja stanova iako redovno plaćamo račune-kaže Milan Paunović, jedan od nezadovoljnih stanara.

Direktor Gradske toplane Radovan Nikolić kazao je da će hitno uputiti ekipe kako bi se utvrdilo razlog zbog koga meštani ovog dela grada nisu zadovoljni kvalitetom grejanja, kao i da će se ti nedostaci u najkraćem roku ukloniti.

Gradska toplana u Pirotu ima nenaplaćena potraživanja za isporučenu toplodnu energiju od ukupno 100 miliona dinara. U ponedeljak je na sednici Opštinskog veća doneta odluka da se toplani iz tekuće rezerve opštine Pirot uplati interventno 9.6 miliona dinara kako bi se toplani pomoglo da ne bude prekida u grejanju tokom ovog meseca.

tekst i fotografija Aleksandar Ćirić

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker