Gradska hronika

Stara planina:Pakleštica dobija asfalt!

Neimari Direkcije za izgradnju, posle obimnih priprema otpočeli su asfaltiranje preostale  deonice puta  ka Pakleštici , ukupne  dužine 3 kilometra. To praktično znači, da će ovo selo na  ulivu Visočice u Zavojsko jezero, ubuduće asfaltnim putem biti povezano sa svetom!

neimari

Početak radova danas su obišli Vidojko Panajotović, zamenik gradonačelnika, Aleksandar Ćirić, pomoćnik gradonačelnika za investicije i infrastrukturu i Branislav Kostić, direktor Direkcije za izgradnju.

-Pre  12-13 giodina, ka ovom selu nije postojao ni metar asfalta. Pre pet godina uradili smo deo puta, a ove godine selo će dobiti kompletasn put, čijim se završetkom otvara mogućnost za razvoj Stare planine. Istovremeno, ovaj put zaljubljenicima u prirodu  znatno olakšava prilaz Zavojskom jezeru. Pakleštica je inače selo u koje doplaze mnogi povratnici, ali i mesto gde se najviše gradi-konastatovao je Panajotović.

neimari 1

Aleksandar Ćirić je naglasio da se kompletna investicija od 20 miliona dinara, finansira iz gradskog budžeta, što je dokaz da grad brine o ravnomernom razvoju  na svojoj teritoriji i svakako na Staroj planini, odnosno o ljudima koji žive na njoj.

Branislav Kostić, direktor Direkcije, izneo je neke tehničke detalje saobraćajnice, ali i druge činjenice.

asfaltiranje

– Širina kolovoza je 4 metara uz bankinu od po pola metra. To če biti sasvim dovoljno za nesmetano odvijanje saobraćaja. U slične saobraćajnice, prema Rosomaču i još nekim selima ove godine uložićemo preko 100 miliona dinara, jer nam je cilj svima omogućimo  pristojan pristup i nesmetan  saobraćaj ka  gradu-zaključio je Kostić.

Izgradnjom ove saobraćajnice, vožnja ka Pirotu, ali i iz grada ka Pakleštici, biće  skraćena za najmanje pola sata.

Slične vesti

3 Comments

  1. Sve je to vrlo lepo, svaka cast! Put do Paklestice sredjen, u Krupcu takodje, pa valjda ce i Dobrodolska da dodje na red… nadam se u ovom veku…

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker