Politika

SRS:Politički pritisak i ucene odbornika

Obaveštavamo građane Pirota da je nastavljen politički pritisak i ucene prema odbornicima SPS-a od strane čelnika opštinskog odbora SNS-a kako budžet Opštine ne bi bio usvojen i time nastao haos u finansiranju svih korisnika budžeta. Na ovaj način pokušali bi da izvrše prekomponovanje i preuzimanje vlasti u Pirotu, navodi se u saopštenju SRS u Pirotu.
srs pirot

Prema izvorima laufera, funkcioner SNS-a Dimitrije Vidanović je dostavio primamljivu ponudu za obaranje lokalne vlasti u Pirotu. Ponuda se sastojala u tome da Socijalisti na lokalu dobiju pet direktorskih mesta u javnim preduzećima i ustanovama i to:
1. Dom kulture,
2. Narodna biblioteka Pirot,
3. Predškolska ustanova „Čika Jova Zmaj“,
4. Opšta bolnica Pirot i
5. Regionalna sanitarna deponija.
Osim direktrskih mesta u ponudi su bile i sledeće funkcije:
1. predsednik Skupštine,
2. zamenik predsednika Skupštine,
3. načelnik Opštinske uprave,
4. dva člana Opštinskog Veća,
5. veći broj članova nadzornih i školskih odbora.
Dokaz da nemaju obzira ni prema svojim kadrovima se vidi u tome da su u ovoj „ponudi“ i dva direktorska mesta na kojima se trenutno nalaze članovi SNS-a (direktori Opšte bolnice Pirot i Regionalne sanitarne deponije).

Što se tiče moralne gromade Bobana Ranđelovića, pretendenta na mesto predsednika Opšine Pirot, podsećamo da je na izborima učestvovao ispred grupe građana Pirotska nova snaga, a da su kasnije, kad su uvideli da mogu materijano da se okoriste on i njegov partner Dimitrije Vidanović, prešli u SNS, „kupili“ pozicije kod Aleksandra Vučića, i na taj način izneverili sve glasače koji su im na izborima ukazali poverenje. Takođe ga obaveštavamo da na mesto predsednika Opštine može da bude izabran samo nakon održanih lokalnih izbora i osvajanja većine, a ne kupovinom odbornika, pretnjama i ucenama.
Bolje je ostasti dosledan, čak i po cenu da se izbori izgube, nego na nečastan i nepošten način doći do određenih pozicija i privilegija.

Saopštenje SRS

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker