Obrazovanje

SREDNjA STRUČNA ŠKOLA NA NACIONALNOJ KONFERENCIJI ”ULOGA MLADIH U PROMOVISANJU RAZUMEVANJA, JEDNAKOSTI I POVERENJA”

Marija Ćirić, direktorka Srednje stručne škole, i Sofija Nikolić, učenica IV razreda, učestvovale su na završnoj konferenciji ”Uloga mladih u promovisanju razumevanja, jednakosti i poverenja” na poziv Fondacije Ana i Vlade Divac. Da podsetimo, Srednja stručna škola je jedna od 10 škola u Srbiji koja je učestvovala u učeničkim razmenama sa partnerskom školom iz Pančeva. Četvoro učenika naše škole je išlo na studijsko putovanje u Pančevo, prisustvovali časovima i obišli kulturno-istorijske znamenitosti Pančeva. Rukovodstvo škola je razgovaralo o nastavku saradnje, razmenjivalo se iskustvo s obzirom da školujemo učenike u istim područjima rada.

Konferenciju su otvorile Ivana Antonijević, v.d. pomoćnica ministra za omladinu, Ministarstvo turizma i omladine, Borka Jeremić, šefica Populacionog fonda Ujedinjenih nacija u Srbiji, Ana Košal, direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac i Tomas Džekson, regionalni koordinator projekta. Ukazano je na važnost vrednosti poverenja, jednakosti i inkluzije koje treba da spajaju sve mlade ljude u regionu. Zaključak je da postoji značajan broj mladih koji su aktivni u zajednici, dobro informisani, hrabri, pravedni, i koji su spremni da ulože svoje kapacitete u aktivnosti koje doprinose unapređenju našeg društva.
Srednja stručna škola nastoji da, kako kroz projekte, tako i kroz aktivnosti u školi, promoviše jednakost, demokratske vrednosti, prihvatanje različitosti.

 

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker