Sport

Srbiju i Uroša sekunda delila od borbe za medelju

Od 5-9. novembra u Bremenu u Nemačkoj održava se elitno Svetsko prvenstvo u karateu, a pirotski sport je po prvi put imao svog  predstavnika, Uroša Mijalkovića, najboljeg mladog pirotskog sportistu, koji je nastupio u dresu reprezentacije. Dvadesetogodišnji Uroš Mijalković najmlađi je reprezentativac naše zemlje na Svetskom prvenstvu u karateu. 

image-9fe7aea01a7a0452ad910a5433f4b634cf21dedb44cc28cd14a40bdbdd47e2c4-VTokom jučerašnjeg dana završene su borbe u kategoriji – ekipno, a naš Uroš Mijalković bio je deo sedmočlane ekipe naše reprezentacije, koja je u toj kategoriji nakon pet borbi svoje mesto zauzela među osam najboljih na svetu.

Nakon velikih pobeda nad Ukrajnom, Portugalom i Kongom, izgubili smo od ekipe Irana, a posle toga i od Japana i to uposlednjoj sekundi, pa samim tim nismo uspeli sebi da omogućimo borbe za jednu od medalja. Učešće našeg Uroša na ovom šampionatu je veliki uspeh kako za njega, tako i za nas trenere, klub, ali i svakako naš Pirot – izjavio je Pirotskim vestima Nenad Đorđević, trener reprezentativca Uroša Mijalkovića.

A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker