Gradska hronika

Spremni za smetove

Na danas održanoj sednici okružnog Štaba za vanredne situacije kojoj su u zgradi Pirotskog okruga prisustvovali predstavnici sve četiri opštine Pirotskog okruga zaključeno je da su sve četiri opštine spremne za predstojeći zimski period, u smislu odbrane od eventualnih vanrednih situacija.

Kako se navodi u saopštenju Pirotskog upravnog okruga, na sednici je konstatovano da su sve opštine donele operativne planove za zimski period, kao i planove za prioritetno čišćenje ulica i nekategorisanih puteva. Takođe, konstatovano je da su kroz planove zimskih službi definisani kritični putni pravci i deonice, da su sve lokalne samouprave iskazale imajuće količine agregata i soli za potrebe zimske službe, da je stanje zaštite od požara na zadovoljavajućem nivou, a da u narednom periodu treba pokrenuti inicijativu za bolje održavanje šumskih puteva kao i popraviti i pročistiti protivpožarne pruge u šumskim kompleksima.

Upućen je i apel svim lokalnim samoupravama na teritoriji Pirotskog upravnog okruga da intezivnije izvršavaju zakonske obaveze u skladu sa Zakonom o vanrednim situacijama.

A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker