Sport

Sportski centar Pirot – Korektivnom gimnastikom do trajnog otklanjanja deformiteta kod dece

Nedovoljna fizička aktivnost, nepravilno sedenje, jednostrano opterećenje tela, uglavnom, zbog prepune đačke torbe, zamor zbog brojnih obaveza u periodu intenzivnog rasta i razvoja, pored ostalog, mogu biti razlog deformiteta kod dece osnovnoškolskog uzrasta, pa i starijih. Na sreću, ako se blagovremeno uoče mogu se u potpunosti ispraviti adekvatnim vežbama i jačanjem telesne muskulature. Medjutim, ako se olako pređe preko uočenih pojava, na šta često ukazuju lekari, deformiteti mogu ostati trajni. Sportski centar u Pirotu, u okviru svojih aktivnosti, omogućava deci od prvog do osmog razreda rad na korekciji deformiteta uz stručan nadzor i vežbanje.

Instruktor u Sportskom centru, Jovan Nešić, kaže da brojna istraživanja ukazuju na to da je telesno zdravlje osnovnoškolske dece ozbiljno narušeno. Laganim i pravilnim vežbama u visokom procentu postojeći deformiteti mogu se lako i trajno korigovati.

“Posturalni poremećaji i telesni deformiteti predstavljaju problem koji u velikoj meri odredjuje sposobnost i produktivnost budućih generacija, i direktno utiče na zdravstveni status školske dece. Korektivna gimnastika ima za cilj da odgovarajućim programom fizičkih vežbi utiče na telesni status kao preventivno i korektivno sredstvo. U Fitnes sali Sportskog centra imamo odlične uslove za rad. S obzirom na epidemiološku situaciju maksimalno se primenjuju mere zaštite, sala se često provetrava, nose se maske, pa epidemija ne bi trebalo da bude razlog da se odlaže sa vežbama. Veoma je važno krenuti na vreme, a sve naše usluge su besplatne”- kaže Nešić

Korektivna gimnastika se održava ponedeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom u Fitnes sali Sportskog centra od 8 do 12 časova.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker