Sport

Veoma uspešna sezona pirotskih košarkaša

Danas je u Sportskoj hali “Kej”, kako bi se sumirala ovogodišnja veoma uspešna sezona KK Pirota održana svojevrsna smotra svih selekcija pirotskih košarkaša. Po rečima predsednika kluba Slaviše Svilarova, okupile su se sve selekcije kako bi se na ovakav način sumirala sezona, pred poslednju utakmicu KK Pirota koja se večeras u hali “Kej” igra u standardnom terminu od 19:30 protiv ekipe Kolubare.

Kako je predsednik Svilarov kazao Pirotskim vestima, ova sezona za KK Pirot bila je veoma uspešna u svakom pogledu, kako u rezultatskom smislu, tako i u smislu finansijske konsolidacije kluba i stvaranja uslova da se u narednom periodu u Pirotu igra i prvoligaška košarka.

-Mi trenutno imamo devet selekcija u mlađim kategorijama, sa prvim timom ukupno deset selekcija što je zaista retkost. Puno napora smo učinili na omasovljenju i animiranju dece da se bave košarkom jer će nam to omogućiti da imamo i kvalitetne igrače za prvi tim. Želja nam je da dodatno unapredimo rad sa mladim i da imamo što više prvotimaca iz sopstvenog kluba. Treći segment jeste finansijska konsolidacija kluba, koju pokušavamo da sprovodimo. Nadam se da ćemo za godinu, godinu i po dana potpuno finansijski konsolidovati klub kako bi realizovali sve planove,  i smogli snage da, zašto da ne, napadnemo i prvu ligu-kazao je Svilarov.

KK Pirot pred večerašnju poslednju utakmicu u jesenjem delu prvenstva Druge muške lige Srbije zauzima odličnu petu poziciju na tabeli, sa sedam pobeda i pet poraza. 

tekst, foto, video, montaža Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de