Nove medalje za pirotske gimnastičare

Podelite

U subotu 3.11. 2018.održano je II kolo Pionirske gimnastičke lige u ženskoj sportskoj gimnastici u A programu. Takmičenje je organizovano pod okriljem Gimnastičkog Saveza Jugoistočne Srbije. Domaćin takmičenja u Hali Soko bio je DGK Napredak Kruševac.
Klub “Soko” iz Pirota predstavljalo je 10 takmičarki u tri različite starosne selekcije koje su ostvarile sjajne pojedinačne i ekipne rezultate.


U kategoriji I selekcije do osam godina ekipa u sastavu Lara Stanišić, Dina Panić, Mina Marinkovic, Dunja Gligorijević i Iva Aleksić osvojile su 2.mesto ekipno, dok se u pojedinačnom plasmanu Dina Panić izborila za bronzanu medalju.


U kategoriji 2. selekcije do 10 godina imali smo 2 predstavnice Helenu Manić i Dajanu Živković u pojedinacnoj konkurenciji gde se bronzanom medaljom okitila Dajana Živković što predstavlja veliki uspeh.

U 3. selekciji starosti do 12.godina ekipa u sastavu Mila Nikolić, Lea Ćirić i Nevena Nikolić osvojila je 2.mesto. Mila Nikolić je osvojila srebrnu medalju gde je za jako malo izgubila zlatno odličje.
Zbrajanjem rezultata sa I i II kola regiona najbolje ekipe i pojedinke ostvarile su plasman na Finale Pionirske gimnastičke lige Srbije koje će se održati 17.11.2018. u Novom Sadu.
Čestitke našim gimnastičarkama na osvojenim plasmanima i rezultatima.

U subotu u istom danu  u Kostolcu je održano II kolo lige Srbije u A programu u muškoj sportskoj gimnastici do 14 godina. Naš klub predstavljalo je 5 gimnastićara u B programu od kojih je najistaknutiji bio Mihajlo Andonović koji je u selekciji do 10 godina osvojio  bronzanu medalju. U kategoriji do 12 godina III slekcija zauzela je 2. mesto ekipno u Srbiji . Naši najstariji gimnastičari u kategoriji do 14 godina Mihajlo Milošević i Nemanja Manić uspeli su da zabeleže dobre rezultate i izbore kvalifikaciju za finale po spravama Srbije koje će se održati 17.11.2018 u Kostolcu .

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1