Mlade nade KK”Pirota” na XIX međunarodnom minibasket festivalu “Rajko Žižić”

Podelite

KK”Pirot” je nastavio tradiciju učešća na Međunarodnom minibasket festivalu “Rajko Žižić”, ove godine 19-tom po redu, sa tri minibasket selekcijе (god. 2008. i mlađi).

Najmlađi članovi KK”Pirot” su već godinama učesnici međunarodnog minibasket festivala “Rajko Žižić” koji se igra na beogradskom Sajmištu. Tako je bilo i ovoga puta, 30 dečaka našeg kluba zajedno sa 11 članova KK”Dimitrovgrad” u Beograd su vodili treneri Milan Andonović, Nemanja Đukić i Dušan Likić. Naši najmlađi košarkaši su u subotu, 19.01.2019. godine odigrali pet utakmica podeljeni u tri grupe protiv: KK”Foka” iz Kragujevca, KK”Trijumf” iz Niša (dva puta u dve kategorije), KK”Niš” i KK”Yubak”” iz Beograda. Naše najmlađe nade su ostvarile 3 pobede i 2 poraza, mada su rezultati naravno bili u drugom planu jer su svi učesnici dobili medalje i pehare i svi su bili istinski pobednici.

Na ovogodišnjoj manifestaciji, koja je održana 16. do 20. januara 2019, u hali 3 “Beogradskog sajma”, učestvovalo je 205 ekipa. Odigrano je gotovo 250 utakmica za četiri dana na pet postavljenih mini basket terena (na kojima su koševi bili postavljeni na visini 2.60 i 2.75 metara) i podeljeno je preko 3.000 medalja a svaka ekipa je dobila pehar za učešće na Festivalu. Pored mini basket terena postavljena su bila i dva terena za ulični basket, kao i teren za mini basket na travi (sa veštačkom travom), a tereni su preko celog dana bili zauzeti.

Naši najmlađi igrači su prisustvovali i ceremoniji svečanog otvaranja, na kojoj su bili prisutni predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, naravno i Race Georgijevski, predsednik udruženja minibasket Srbija. Festival je otvoren a potom je sa svodova hale 3, već po tradiciji, palo na stotine balona u bojama srpske zastave.

Najmlađi igrači KK”Pirot” su se prepuni utisaka vretili istog dana u Pirot i Dimitrovgrad.

Prvotimci dočekuju ekipu Rtnja iz Boljevca

U 16.kolu Druge muške lige u košarci ekipa košarkaša Pirota ovog vikenda u hali Kej dočekuje ekipu Rtnja iz Boljevca. Utakmica se igra u subotu 2. februara od 19:30.

kkpirot.com

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1