Sport

Košarkašice “oduvale” Student iz Niša 80:31

​Seniorke Gimnazijalca su juče u devetom kolu Druge ženske lige Srbije Jug – grupa B, savladale na domaćem terenu drugu ekipu Studenta iz Niša rezultatom 80:31. Trener Vladica Ranđelov je i na ovoj utakmici veću minutažu dao mladim i perspektivnim košarkašicama Tamari Zajić, Nađi Đorđević (2002.god.) i Staši Bunčić (2003.god.) koje su dobrom igrom opravdale ukazano poverenje trenera. Ni na ovoj utakmici Staša Živković nije igrala zbog povrede.


Najefikasnija u domaćem timu bila je Anđela Pavlović koja je uz 20 poena (6/7 za jedan i 7/13 za dva poena) imala i 11 osvojenih lopti (indeks 32), Milica Mančić je ubacila 18 poena, bez promašenog šuta (2/2 za jedan i 8/8 za dva poena) (indeks 26), dok je Janja Marinković uz 17 poena imala i 7 osvojenih lopti (indeks 24).

Nakon prvog dela prvenstva košarkašice Gimnazijalca sa ekipom Radnički 2016 iz Kragujevca dele drugo mesto na tabeli Druge ženske lige Srbije Jug – grupa B sa skorom od 7 pobede i 2 poraza

U subotu su obe selekcije pionirki (2003/04) ostvarile pobedu. 

Selekcija (2004) koju predvodi trener Natalija Pejčić, a koja se ove godine takmiči sa starijim godištem, ostvarila je prvu pobedu – Pionirke 2 su savladale Napredak iz Aleksinca rezultatom 72:37 i zauzima ju treće mesto u grupi. 

Selekcija pionirki (2003) koju predvodi trener Milan Krstić revanširala se ekipi Svrljiga i savladala ih sa 48:42 i samim tim, teoretski, kolo pre kraja prvog stepena takmičenja, osigurala prvo mesto na tabeli i izborila plasman u drugi stepen takamičenja – Kvalitetnu ligu.

Selekcija mlađih pionirki, koju sa klupe predvodi trener Jovana Barunović, je takođe, kolo pre kraja prvog stepena obezbedila plasman u Kvalitetnu ligu.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker