Sport

Sport kao sredstvo edukacije

SU Pobednik nastavlja sa svojom idejom o pružanju mogućnosti svojim članovima da upoznaju svoj grad i okolinu, takav je bio i protekli vikend. Prvog dana posetili smo lokalnu TV Pirot. Tom prilikom obišli smo sve prostorije u njoj, imali prilike da saznamo kako se emituje program i kako on stiže do naših ekrana. Neki od naših članova imali su prilike da se oprobaju u ulozi voditelja i gosta televizije. Sve to je bilo jako zanimljivo deci i nisu krili svoje oduševljenje.


Takođe istog dana, zadatak nam je bio da naučimo kako se ponaša u kafiću ili poslastičari i zbog toga smo posetili naše prijatelje iz poslastičare “Rekord.”

Da bi druženje bilo potpuno, drugog dana vikenda posetili smo bioskop i uživali u gledanju crtanog filma. Naučili smo šta smemo da unosimo u bioskopsku salu, kako da se ponašamo tokom projekcije filma i da obavezno ostatke od grickalica i ambalaže ponesemo sa sobom i odložimo u korpu za đubre van sale.


– Sport je veoma moćno oružje i treba iskoristiti njegov potencijal. Sport služi za prevazilaženje svih razlika, nejednakosti, spaja ljude različite veroispovesti, pomaže u socijalizaciji, unapređuju zdravlja i edukaciji. Naša vizija je da deci najranije uzrasne dobi predočimo koji su to benefiti bavljenja sportom, učestvujemo u stvoranju zdravih navika dece koje će im služiti tokom čitavog života. Jer je upravo predškolski i mlađeškolski uzrast dece period kada najviše možemo da utičemo na njihov rast i razvoj. Naš tim daje svoj doprinos u stvaranju boljih ljudi i u tom poduhvatu imamo podršku roditelja dece i društveno odgovornih lokalnih preduzeća kaže dr Nemanja Cvetković. Ovom prilikom želim da se javno zahvalim svima koji nam pomažu i daju svoj doprinos u realizaciji naših ideja i omogućavaju lepše i bolje odrastanje naše dece.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de