Gradska hronika

Sporazom Tužilaštva sa navijačima Rada

Više tužilaštvo u Pirotu je ,u protekle dve godine, postiglo sporazum o priznanju krivice sa petoricom navijača beogradskog Rada, koji su aprila 2008. bili u grupi od četrdesetak navijača, kada su na utakmici sa Radničkim, tačnije na poluvremenu susreta, izazvali tuču sa policijom!pirot, sukob sa navijacima rada na pomocnom terenu
Na osnovu pomenutog sporazuma izrečene su novčane i zavorske kazne tim navijačima, a pregovori o priznanju krivice su u toku sa jop nekiliko pristalica beogradskog kluba, koji takođe  odgovaraju zbog izazivanja nereda na sportskoj priredbi.

tuca preko ograde, navijaci rada sa policijom. letva u vazduhu

Ista optužnica tereti ukupno 20 navijača Rada, međutim, nekolicina od njih se neće suočiti sa pravdom jer su u međuvremenu preminuli ili pobegli u inostranstvo.

RADNICKI 2

Da podsetimo, na pomenutoj utakmici  navijači iz Beograda su se na pomoćnom terenu  gradskog stadiona sukobili sa policijom, na koju su bacali šut i kamenje, usled čega je nekoliko policajaca i povredjeno. Bilo je preko 30 najvatrenijih navijača. Nakon sukoba, razbežali su se po okolnim ulicama, ali su ipak svi privedeni.

RADNICKI 3

Od ukupnog broja osumnjičenih dvadesetorica su tužena, a  postupak se  otegao jer  je ovdašnje pravosuđe iz praktičnih razloga, kompletan predmet  delegiralo beogradskom, s obzirom na to da su svi vinovnici tuče sa policijom iz glavnog grada.

RADNICKI 1

Tadašnje Ministarstvo pravde, međutim, odbacilo je ovaj zahtev, pa su okrivljeni i kasnije optuženi, dolazili iz Beograda  na saslušanje u Pirot. Pojedini su i privođeni.

Slične vesti

2 Comments

  1. Ministarstvo pravde je vraćanjem predmeta u Pirot u mnogome smanjilo trud istražnih organa i priliku da brzim suđenjem pokažu huliganima pravdu.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker