Reportaža

Spojila ih planina, venčali se po starim običajima(FOTO)

Piroćanac Srđan Tošić i Ivanjčanka Slavica Pavlović venčali su se po starim pirotskim običajima, u nošnji iz 19. veka pa su tokom fotografisanja u dvorištu Muzeja Ponišavlja, na kratko, oživeli scene iz “Zone Zamfirove” i drugih filmskih ostvarenja koja su snimana u ovom neverovatnom ambijentu.

ACA_6579_resize

Srđana Tošića, inače dugogodišnjem planinara i zaljubljenika u prirodu i Slavicu Pavlović, sada već Tošić, spojila je Stara planina, na kojoj se se upoznali pre par godina, nakon čega se rodila i velika ljubav.

-Upoznali smo se pre par godina na planinarenju po Staroj planini, kada su planinari iz Ivanjice bili gosti nas planinara iz Planinarskog kluba “Vidlič”. Velika ljubav prema planini i nepreglednim prostranstvima Stare planine brzo nas je spojila pa smo na kraju rešili da našu ljubav krunišemo i brakom. Slavičina ideja je bila da to bude u starim varoškim nošnjama i to baš u dvorištu Muzeja Ponišavlja. Nošnju smo dobili zahvaljujući razumevanju Doma kulture u Pirotu-kaže Tošić za Pirotske vesti.

ACA_6586_resize

Po rečima Slavice Tošić, nakon građanskog venčanja u Pirotu, Tošići planiraju i venčanje upravo na Staroj planini, koja ih je i spojila.

-Planiramo da na proleće napravimo venčanje i na Staroj planini, u nekom od manastira, ili u Visočkoj Ržani ili u Temskoj. Stara planina zaista ima magičnu moć da spaja ljude. Brzo sam zavolela i ljude i sam Pirot koji je divan grad sa dobrim i časnim ljudima-priča nekadašnja Ivanjčanka, sada Piroćanka Slavica Tošić.

ACA_6646_resize

Osim Stare planine, koja je Slavicu očarala zbog neverovatnih vodopada i netaknute prirode, Tošići su “ukrotili” mnoge druge planinske vrhove poput najvišeg vrha planine bogova- Olimpa u Grčkoj i mnoge druge vrhove na Balkanu.

DSCN4877

tekst Aleksandar Ćirić

DSCN0788

Foto Aleksandar Ćirić, Srđan Tošić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker