Gradska hronika

Sonja najbolji pica majstor u Evropi!

Naša sugrađanka Sonja Stojanović, najbolji je pica majstor u Evropi! Za prestižnu titulu, proteklih dana se u Bukureštu nadmetalo preko 300 njenih kolega iz dvadesetak zemalja Evrope, a Stručni žiri sačinjen od predstavnika  Evropske asocijacije ugostiteljskih i turističkih poslenika, dodelio joj je zlatnu medalju u kategoriji “blek boks” (crna kutija) i srebrno odličje u kategoriji klasične italijanske pice.

U izjavi za Pirotske vesti Sonja kaže da je konkurencija bila žestoka, ali da su joj svi konkurenti iskreno čestitali, pa čak i Italijani koji su izmislili ovaj specijalitet.

pobednica sonja stojanovic

-To je praktično evropsko prvenstvo u ovoj oblasti. Nakon što su proglašeni pobedici,  napravila sam i dve “autohtone” pice, odn odnosno picu sa pirotskom jagnjetinom i  picu sa čvarcima.  Obe su imale odlične ocene kod kolega majstora i kod žirija i mislim da su specijaliteti sa ovog područja  velika komparativna prednost.  Jednostavno bili su oduševljeni ukusom i aromom, koju je staroplaninska jagnjetina dala  ovoj vrsti hrane-kaže Sonja, i dodaje da će na nekom od narednih takmičenja pripremati upravo ovu vrstu pica, ali i onu u koju se dodaje peglana kobasica.

pica

-Pravljenje pica pruža mogućnost za velike kreacije. Ja i suprug Zoran ekperimentisali smo  praktično od prvog dana, a ocene smo dobijala od mušterija-zaključuje najbolji pica majstor u Evropi.

sonja stojanovic 1

Slične vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker