Sport

Sofija Jovičić osvojila bronzanu medalju i plasman na juniorsko Prvenstvo Države u džudou

Sofija Jovičić, članica Džudo kluba „Ipon 010“ iz Pirota, osvojila je bronzanu medalju, na Prvenstvu centralne Srbije za juniorke i juniore koje je održano u Požarevcu. Ovim je Sofija, koja je po uzrastu još uvek kadetkinja, izborila učešće na Prvenstvu Države za juniore koje će za dve nedelje biti održano u Beogradu. 

„Sofija je imala još jedan dobar nastup i potvrdila da je u odličnoj formi. Iako je još uvek kadetkinja, pokazala je da uspešno može da se takmiči i u juniorskoj konkurenciji. Cilj, plasman na Prvenstvo Države, je ostvaren, iako je konkurencija u njenoj kategoriji do 63 kilograma, bila najjača. Ne bi bilo nezasluženo ni da se našla u finalu, jer je u polufinalu izgubila za jedan poen, odnosno na vazari. Dakle, odlučivale su nijanse. Rezultat je bio u drugom planu, jer je najvažnija priprema za buduća takmičenja i za predstojeće sezone, kada se od nje očekuju još veći uspesi. Važno je da je Sofija ponovila uspeh sa kadetskog Prvenstva centralne Srbije i da će ponovo učestvovati na Prvenstvu Države, jer je potreban naporan rad, a i velika je čast naći se među 16 najboljih juniora u Srbiji. Na
Prvenstvu je nastupio i Janko Ignjatović, koji u veoma jakoj konkurenciji, nije uspeo da izbori plasman na Prvenstvo Države“, naglasio je trener DŽudo kluba Ipon 010 Danilo Drašković.

„U narednim nedeljama naše takmičare očekuju veliki izazovi. Svi naporno treniraju najmanje pet puta nedeljno jer sledećeg vikenda stariji nastupaju na turniru ODŽK Beograd, 17. je školsko Prvenstvo centralne Srbije u Aleksincu, a za 15 dana Sofija će se boriti na juniorskom Prvenstvu Srbije“, rekao je trener Drašković.

Na Prvenstvu centralne Srbije za kadete, koje je održano u Požarevcu, učestvovalo je oko 100 takmičara iz 21 kluba.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker