Politika

Socijalisti:Neistiniti navodi Stojanovićeve

Povodom jučerašnje konferencije za novinare povereništva SNS u Pirotu i pristupanja naše bivše odbornice Sanje Stojanović drugom odborničkom klubu, Opštinska organizacija SPS Pirot smatra svojom obavezom da sve građane naše Opštine, a posebno glasače SPS-a, koji su i dali mandat gospođi Stojanović, upozna sa sledećim činjenicama.

image

OO SPS u duhu programa svoje partije i ljudskih vrednosti koje negujemo, poštuje pravo svakog pojedinca  na lični stav, mišljenje i postupke, sve dotle dok to ne ugrožava interese građana Pirota i interese SPS-a. Upravo zato razloge za svoj čin koje je g-đa Stojanović izrekla, odnosno bolje reći „pročitala“, smatramo potpuno neistinitim, neodgovornim i neozbiljnim za nekoga ko navodno želi dobro građanima Pirota.
Za tvrdnju da odnosi sa Vladom RS nisu najbolji dovoljno je pogledati samo sve završene, kao i projekte koji su u toku i milione eura koje su se slile u infrastrukturu naše Opštine, kao i uvažavanje i poštovanje koje predstavnici lokalne vlasti imaju na svakom koraku u Vladi i resornim ministarstvima.
Sa druge strane, korišćenje radnika AHA Mura Prvi maj i njihovih velikih problema u dnevno političke svrhe i od „slučaja do slučaja“ dovoljno govori o onima koji to rade. OO SPS Pirot je kroz istoriju često pomagao na razne načine „Prvi maj“ i njegove zaposlene. To čini i sada na taj način što je, uz saradnju sa našim prijateljima iz Socijalističke Partije Bugarske, uspostavio kontakt sa velikom portugalskom tekstilnom firmom, čiji su predstavnici nekoliko puta boravili u Pirotu i koji trenutno sa kompanijom pregovaraju o konkretnom poslovnom aranžmanu i upošljavanju većeg broja radnika.

spslogo
Zbog svega toga mislimo da u činu g-đe Stojanović nisu u pitanju samo navodni interesi građana Pirota, već da ipak ima i nečeg ličnog, jer je poznato da je dotična na prošlogodišnjim izborima za organe SPS u Pirotu doživela fijasko u svojim nerealnim očekivanjima da preuzme najodgovorniju funkciju naše organizacije. Zato nas ovaj njen potez još više uverava da su članovi naše organizacije tada dobro prepoznali iskrenost, posvećenost i  poštenje onih koji danas predstavljaju Socijalističku partiju Srbije u Pirotu.
Socijalisti Pirota su zahvalni g-đi Stojanović što je sama napustila SPS I žele joj uspeha u daljoj političkoj aktivnosti.
Saopštenje pirotskog SPS-a

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker