Sport

Socek: Utakmica važna i njima i nama, biće to velika borba

Još jedna izuzetno naporna i teška nedelja je pred košarkašima Pirota. Za samo sedam dana čekaju ih tri veoma zahtevne utakmice. Prva utakmica igra se u Lazarevcu protiv neugodne i dobre ekipe “Kolubara”, koja je Pirotu, u prvom delu prvenstva, posle produžetka osvojila bodove. Ivan Pendić, kapiten našeg tima, kaže da je reč o iskusnoj ekipi i da slabije partije Lazarevčana u poslednjim utakmicama ne smeju da nas zavaraju.

“Čeka nas ta nedelja gde igramo tri utakmice za sedam dana, a prva je sa Kolubarom. To je dobra ekipa sa iskusnim igračima, sećamo se kako smo izgubili od njih ovde u Pirotu. Mi jesmo u dobrom ritmu, u uzlaznoj formi i sve smo to postigli dobrim radom i treningom. Oni su u nekom padu i mislim da to možemo da iskoristimo i okrenemo u našu korist. Naravno, to nikako ne sme da nas zavarava. Videli smo kroz celu sezonu da nema opuštanja ni protiv jedne ekipe”.

Filip Socek, trener košarkaša Pirota, kaže da je kapiten Pendić rekao u suštini najbitnije. Važno je da se na parketu pruži maksimum.

“Meni je to najbitnije od svega. To ste videli i na poslednjoj utakmici i meni je bitno da moji momci budu pravi na terenu, i onda se ne bojim za konačan rezultat. Jesmo u nekom usponu forme, dobro radimo, treniramo i to se vidi. Kolubara je skup odličnih, iskusnih igrača i ne treba ih ni slučajno podceniti. Što kaže izreka – ranjeni lav je najopasniji. I njima i nama je utakmica vrlo bitna, tako da očekujem jednu jaku, pre svega fizički zahtevnu utakmicu, biće to velika, velika borba. Venki Džois se dobro uklopio u ekipu i dosta nam znači njegova energija i borbenost. Uostalom, kod svih igrača se u tom smislu primećuje promena” .

Utakmica sa “Kolubarom”, u Lazarevcu, igra se u ponedeljak, 15. januara, od 19 časova.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker