Politika

SNS:Nenamensko trošenje para

Na današnjoj konferenciji za štampu Srpske napredne stranke u Pirotu, šef Odborničke grupe ove stranke u lokalnom parlamentu u Pirotu Boban Ranđelović obelodanio je presudu iz Prekršajnog suda u Beloj Palanci, od avgusta prošle godine, na osnovu koje je predsednik opštine Pirot Vladan Vasić proglašen krivim zbog nenamenskog trošenja budžetskih sredstava i kažnjen novčano na iznos od 50.000 dinara. Vasić nije želeo posebno da komentariše presudu, ali je kazao da gotovo da nema čelnika opštine u Srbiji da nije kažnjen prekršajno prošle godine, kada je Državna revizorska institucija kontrolisala rad svih opština i gradova u Srbiji.

DSC_9693 web_resize

Po Ranđelovićevim rečima, Vasić je proglašen krivim zbog nenamenskog trošenja oko 40 miliona dinara u 2011. godini, a taj novac je potrošen na isplaćivanje bruto plate zaposlenima u opštini po osnovu uvećanih koeficijenata, isplaćivanje pomoći zaposlenima suprotno odredbama Aneksa posebnog kolektivnog ugovora za državne organe, kao i na plaćanje usluga za informisanje i za projekte udruženjima građana, pri čemu u potpunosti nije bio sproveden postupak javnih nabavki. Ranđelović je tim povodom Vasića pozvao i da ponese ostavku.

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Da li je namensko trosenje para da nacelnik okruga za vreme radnog vremena drzi stranacku konferenciju za novinare u prostorijama SNS-a ? Nisu li to pare nas poreskih obveznika ?

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker