Politika

SNS traži povlačenje odluke i održavanje vanredne sednice

Na današnjoj konferenciji za štampu SNS-a oštro je kritikovana odluka predsednika SO Pirot da se ne održi vanredna sednica Skupština opštine Pirot o Prvom maju.

ACA_4798_resize

Dimitrije Vidanović, iz SNS-a, kazao je da nije bila namera da se održavanjem vanredne sednice čitav problem politizuje, već da se na jedan konstruktivan način razmatraju mogućnosti za pomoć kompaniji sa 1.300 zaposlenih.

-Po nama je to neodgovornost, nesposobnost da se rešavaju problemi, jedna autistična lokalna vlast je u pitanju. Pozivam ih još jednom da povuku ovo obrazloženje i da pruže priliku pre svega zbog radnika Prvog maja, građana i javnosti da održimo vanrednu skupštinu na kojoj bismo razgovarali o svim činjenicama, šta je dovelo do toga da se uradi ovako katastrofalna privatizacija, ko je odgovoran za tako nešto i na koji način, ako postoji mogućnost za to, lokalna samouprava može da pomogne-kazao je Vidanović

Narodni poslanik Radmilo Kostić pozvao je predsednika Vasića da podnese hitno ostavku.

-Pozivam predsednika Vasića da hitno podnese ostavku jer se ne meša u svoj posao-kazao je Kostić.

Narodni poslanik Dragan Todorović kazao je da je reč o pokušaju dobronamerne grupe ljudi, među kojima ima i odbornika iz drugih struktura, da ne stavljaju u prvi plan političke razloge već da se pokuša da se zajedničkim snagama doprinese prevazilaženju problema u Prvom maju i pirotskoj privredi uopšte.

-Naš narod kaže, kad postoji želja, postoji i način, a kad ne postoji želja onda se traži opravdanje. Ovakvo obrazloženje Vladana Vasića koje je potpisao Milan Popović dokaz je da nema volje da se vlast bavi rešavanjem konkretnih životnih problema. Mi ćemo nastaviti da radimo na tome bez obzira na sve i nećemo odustati od naše namere da Pirot vidimo u jednom boljem svetlu i da Pirot bude jedno bolje mesto za život-kazao je Todorović.

tekst i foto A.Ć.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker