Politika

SNS je spremna da učestvuje u iznalaženju rešenja za Prvi maj

Povodom situacije u fabrici AHA Muri Prvi maj, povereništvo Srpske napredne stranke obratilo se još jednom saopštenjem za javnost.

snsGrađanima Pirota preti nova obmana i treba da znaju da doskorašnji potpredsednik URS-a i aktuelni predsednik opštine ne može amnestirati sebe i svoje saradnike političke odgovornosti vraćanjem i aktiviranjem Koalicije za Pirot za sve loše poteze koje su učinili. Zahvaljujući njihovim privatizacijama, pre svega „Prvog maja“, sudbina 1300 radnika i njihovih porodica je dovedena u pitanje. A samo pre nekoliko meseci taj isti predsednik opštine hvalisao se tokom predizborne kampanje prodajom „Prvog maja“ slovenačkoj „Aha Muri“ kao jednim od svojih najvećih uspeha. Na ovaj način aktuelna lokalna vlast predvođena grupacijom „URS – Koalicija za Pirot“ je izgubila poverenje građana, što pokazuju i rezultati republičkih izbora na kojima su ubedljivo poraženi u Pirotu. To pokazuje i nedavni protest radnika „Prvog maja“ koji su svoje nezadovoljstvo demonstrirali upravo ispred zgrade lokalne samouprave. Dešavanja u „Prvom maju“ predstavljaju samo kap u prepunoj čaši, jer je tokom desetogodišnje vladavine VladanaVasića i URS-a u Pirotu bez posla ostalo više od 10.000 ljudi. 
Srpska napredna stranka nastaviće da se bori protiv politike koja vodi pirotsku privredu u sunovrat i neće tolerisati lične promocije, a da Piroćanci ostaju bez radnih mesta radi sticanja jeftinih političkih poena i opstanka na vlasti. SNS je spremna da aktivno učestvuje u iznalaženju rešenja za očuvanje svakog radnog mesta i otvaranje novih, ali na pošten i odgovoran način. Takođe, pirotski SNS daje punu podršku premijeru Vlade Republike Srbije Aleksandru Vučiću u borbi protiv organizovanog kriminala i narko dilera i za 
radna mesta, kako bismo obezbedili sigurniju budućnost svojoj deci.

Saopštenje za javnost Srpske napredne stranke

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker