Ostale vesti

SNS: Imamo plan za poljoprivredu

Na današnjoj konferenciji Srpske napredne stranke u Pirotu prezentovan je plan ove stranke za razvoj poljoprivrede u Pirotu.

sns poljoprivreda

Mimica Kostić Đorđević, koordinator za poljoprivredu pirotskog SNS-a kaže da ova stranka ima već tri gotova projekta koji se tiču razvoja poljoprivrede u našem gradu.

-Dovešćeno prerađivače voća u naš kraj, odgajivače koza i ovaca, i preko ugovora o javno-privatnom partnerstvu, organizovaćemo njihovu poljoprivredu proizvodnju od početka proizvodnja tako da će imati siguran plasman i zagarontovanu dobit. SNS nudi deset puta niži zakup tezgi na Zelenoj pijaci u Pirotu, jer trenutno proizvođači na godišnjem nivou zakup tezge plaćaju i do 2000 evra. Za one proizvođače koji nemaju drugi izvor prihoda osim poljoprivrede, njima će najam biti besplatan-kazala je Đorđevićeva.

 

Nakon konferencije SNS-a reagovalo je i rukovodstvo JP Komunalac i u saopštenju medijima navelo da su izneti netačni podaci o zakupu tezgi na Zelenoj pijaci.

-Zbog netačno iznetih podataka u javnosti obaveštavamo Vas da su cene za rezervaciju tezgi na Zelenoj pijaci u zadnjih 6 godina uvećane za 13,5% i to u 2013-oj godini i trenutno važeća cena je 35.000 dinara (sa PDV-om 42.000) na godišnjem nivou. U tom šestogodišnjem periodu od 2011 godine cene dnevne takse (dnevna kvita) nisu menjane i za celu tezgu cena je i dalje 250 dinara sa PDV-om, i cene su jedne od najnižih u Srbiji. Na sajtu Komunalca www.komunalacpirot.rs dostupan je cenovnik svih naših usluga pa se svaki građanin može uveriti u isinitost navedenih podataka-saopštio je Komunalac.

prilog TV Pirot

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker