Gradska hronika

Snažno protiv nasilja nad ženama

​Centar za podršku lokalnoj zajednici „Mome“ iz Pirota pridružuje se globalnoj kampanji 16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama. U okviru kampanje, Centar „Mome“ organizuje sledeće aktivnosti:

25. 11.2016. god. , na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, održani su tematski čas i predavanje o nasilju nad ženama u OŠ „Sveti Sava“ i Tehničkoj školi.

01. 12.2016. god. , na Svetski dan borbe protiv AIDS-a i 3. decembra, na Međunarodni dan osoba sa invaliditetima biće organizovane informativne aktivnosti i pokreatanje diskusija na društvenoj mreži Fejsbuk.

06. 12. 2016. god. Na dan Godišnjice montrealskog masakra biće organizovano paljenje sveća na centralnom gradskom trgu, u znak sećanja na sve žrtve femicida.

10. decembra , na Međunarodni dan ljudskih prava, takođe će biti organizovane internet aktivnosti.

U okviru kampanje Centar „Mome“  izrađuje video- spot sa ciljem prevencije nasilja nad decom i ženama.

Tokom kampanje članovi/ce Centra „Mome“ će, u saradnji sa Udruženjem Romkinja „Osvit“ iz Niša, prikupljati potpise građana za peticiju da se 18. maj obeležava kao Dan sećanja na žene žrtve porodičnog i partnerskog nasilja.

Slične vesti

3 Comments

  1. Ne bih zeleo mojim komentarom nikoga da uvredim,ali u zadnje vreme koliko sam mogao primetiti je ucestala kampanja protiv nasilja nad zenama sta je sa nasiljem nad muskarcima koje je daleko opseznije i ucestalije(psihicki ucenjivanje decom,alimentacijom,a dosla sa dva peskira..).Okanite se propagiranja vrednosti kojekakve Demokratije zapadnog drustva koje je izumrelo takvim vrednostima vec se okrenite pravim vrednostima jednoga Drustva “PORODICA-SVETINJA”a ne Starlete,farme,… Citiram, Charls Bukowsky:..”Feminizam sluzi samo zato da bi se ruzna zena integrisala u drustvo”… Pogledajte i uverite se sami.

  2. U pravu si Bata Tiko. Preteraše sa tom kampanjom nasilja nad ženama. Statistike kažu da je jedna od četiri žene žrtva nasilja u porodici. Ja poznajem mnogo žena, i sama sam žena, ali u ovom trenutku ne poznajem ni jednu koja je žrtva. Cilj je rasturanje porodice, i sve može da se formuliše kao nasilje. Ako te neko pogleda popreko i to može da se formuliše kao nasilje, a narod naivno misli da će ga država zaštititi, i da će mu država pružiti pomoć. Ova i ovakva država ? Kada je i kome pružila pomoć i zaštitu ? Razbucacali su sve što imamo, pa i porodicu.

  3. Postovana Gosp.Nelo,za koju godinu cemo i sami biti primorani da isto tako uvozimo izbeglice(analfabete)Natalitet opada-Mortalitet u porastu,samo cime cemo da ih platimo?Pogledajte nasa Sela,nasu Omladinu koja je ostala,onu drugu su vrbovali kojekakvi belosvetski mesetari,lepeci plakate po Biroima jos ranih 70-ih pa kojekakvim lutrijama i zelenim kartama a mi u njih ulozilii…Pozdrav.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker