Gradska hronika

Smanjuje se broj divljih deponija

U okviru plana i programa za 2014. godinu JP “Komunalac” izvršilo je nabavku 2000 plastičnih kanti za odlaganje smeća i 90 žičanih kontejnera za odlaganje plastične ambalaže. Više od polovine planiranog već je dostavljeno Komunalcu od strane dobavljača.

1380 plastičnih kanti koje su stigle ovih dana uskladišteno je u prostorijama preduzeća i one će ovih dana biti podeljene na potezu od naselja Radnin Do do naselja Djeram, a jedan deo i u naselju Rogoz, izjavio je Boban Tolić, direktor JP “Komunalac”.

Nakon besplatne podele novih kanti za odlaganje smeća, biće uklonjeni kontejneri sa tih lokacija, koji će nakon popravke biti postavljeni u još 15-tak sela, čime će biti ispunjen plan JP “Komunalac” da više od 50 najvećih sela bude obuhvaćeno organizovanim odvoženjem smeća.Komunalac kontejneri

– Uvodjenjem organizovanog odvoženja smeća iz seoskih sredina u velikoj meri smanjen je broj divljih deponija, koje su ranijih godina predstavljale veliki problem – dodao je Tolić.

Nakon postavljanja 90 novih žičanih kontejnera za pet ambalažu, uz prethodno postavljenih 200 kontejnera, Komunalcu će te količine biti dovoljne za prikupljanje 40 tona plastične ambalaže na godišnjem nivou.

A.Ć.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker