Gradska hronika

Slobodna zona Pirot dobitnik nagrade BRAND LEADER AWARD

Stručni kolegijum Biznis konferencije „Transport i logistika Jugoistočne Evrope – TIL 2014”  doneo je odluku da nagradu „Brand Leader Award” dodeli SLOBODNOJ ZONI PIROT(SZP), koja je na tržištu prepoznata kao lider po kvalitetu i pouzdanosti usluge, kontinuiranim investicijama, tehničkim unapređenjima i inovacijama.

szp

Slobodna zona Pirot je stekla izuzetnu reputaciju na domaćem i medjunarodnom tržištu i postala  sinonim za kvalitet, konkurentnost, profesionalnu organizaciju i efikasnu koordinaciju usluga. Rukovodeći se savremenim tržišnim trendovima fokusiranim na profitabilne poslovne performanse SZP je kreirala veoma povoljan poslovni ambijent i stekla poverenje velikog broja globalnih kompanija.

Govoreći na ovom skupu, direktor SZP dr Dragan Kostić kazao je da se SZP prostire na oko stotinu hektara infrastrukturno potpuno opremljenog zemljissta i da se u okviru SZP trenutno uveliko realizuje jedna od najvechih investicija u Srbiji vredna preko 200 miliona evra, a reč je o novom pogonu francuskog “Mišelina”.

-Svi naši korisnici su oslobođeni plaćanja PDV-a i carine, a takođe je i lokalna samouprava omogućila da korisnici SZP budu oslobođeni svih lokalnih dažbina. Trenutno se uveliko borimo da naši korisnici budu osloobođeni i plaćanja poreza na dobit i nadam se da ćemo u tom našem nastojanju uspeti-kazao je dr Kostić.

A.Ć.

Slične vesti

6 Comments

  1. 04. 09. 2013. godine, Belle Amie; Javno preduzeće “Komunalac” iz Pirota dobitnik je internacionalne evropske nagrade za kvalitet koju dodeljuje Global trade leader club (GTLC) iz Madrida. Kako je izjavio pomoćnik direktora ovog preduzeća Boban Tolić nagrada će biti dodeljena na svečanosti 28. oktobra u Parizu.

    1. @tamo daleko

      Ne mogu da verujem da ne shvatas i dalje – da nije tih povlastica ne bi bilo ni nove fabrike Michelina na primer. Gradjani Pirota imaju to da se fabrike koje rade u zoni nisu zatvorile kao ostale u Srbiji, imaju nove investicije i nove fabrike koje otvaraju nova radna mesta na kojima ce raditi ljudi iz Pirota. Nije to samo Tigar vec ima tu i puno manjih firmi u zoni koje zaposljavaju narod. Jel ti zivis u Pirotu ili “tamo daleko” pa nemas pojma sta zona znaci ovom gradu? Da su radile u zoni i ostale fabrike iz Pirota ne bi propale kao 1. maj, Polet, Dragos, IVK, Sarlah… Sve su one propale u traniziciji zbog dugovanja prema drzavi, poreza na zarade, imovinu… E ti se porezi ne placaju u zoni, a ne placa se ni carina kad uvozis robu i repromaterijal. Za firme je povoljnije da rade u zoni. Takve firme lakse posluju i brze rastu a samim tim i lakse zaposljavaju radnike. E svi ti radnici primaju platu pa je trose u Pirotu pa se sve te pare okrecu u gradu i od njih zive i oni koji ne rade direktno u Tigru.
      A tvoja je ideja da se uvedu dvostruko veci porezi i da to damo gradjanima Pirota??? Za nekoliko meseci bi Pirot bio bez ijedne proizvodne firme i svi bi bili nezaposleni. Onda bi se od 0 prihoda uzeli dupli porezi koji bi bilo 0. Eto toliko o tvojoj teoriji.

  2. Zivimo sve gore a nagrada sve vise. I kao slag na tortu, citam na jednom portalu da je Bajatovic dobio nagradu za borbu protiv terorizma od visokog ruskog predstavnika. Sto je mnogo, mnogo je.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker