Gradska hronika

Slobodna zona na poslovnom forumu u Kini

U periodu  od 26. do 28. septembra  2016. godine  održan  je Prvi  ekonomski, trgovinski  i kulturni  forum  Šenžen   – CIEZ (Centralne i istočne evropske zemlje),  u  organizaciji  kineskog  saveta  za  promociju međunarodne trgovine, odeljenja u Šenženu. Cilj organizovanja Foruma je jačanje partnerstva sa zemljama CIE, kroz projekat “Jedan pojas, jedan put”, promovisanje ekonomske i kulturne saradnje, kao i povećanje obima trgovinske razmene.

Inače Šenžen je jedan od najvećih gradova provincije Guangdong, čija privreda se smatra među najuspešnijim u NR Kini. Predstavlja najveću ekonomiju na subnacionalnom nivou u Aziji vrednosti 1,1 triliona USD.

Na forumu su predstavnici Slobodne zone Pirot, u okviru delegacije iz Srbije, predvođene od strane Privredne komore Srbije, g. Zoran Petrović i g. Aleksandar Simonović predstavili pogodnosti za poslovanje u Slobodnoj zoni Pirot i učestvovali u poslovnim susretima sa kineskim kompanijama, a od foruma očekujemo uspostavljanje novih poslovnih kontakata i uspostvaljanje saradnje sa Kineskim kompanijama.

Tokom posete Šenženu, naša delegacija je obišla i industrijsku zonu Qinahai i Clou Group. 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker