Gradska hronika

Slobodna zona na međunarodnom logističkom sastanku u Plovdivu

Sastanak na viskom nivou koji se održava 01-02. septembra 2016. godine u Plovdivu u Bugarskoj, ponudio je mogućnot javnim i privatnim zainteresovanim stranama iz jugoistočne Evrope da diskutuju po pitanju saradnje oko promene modaliteta i saradnje u regionu na zajedničkim modalitetima, predstavljajući najbolje logističke prakse teretnog transporta i mapiranje puta budućih aktivnosti.

Prekogranična saradnja na zajedničkim modalitetima / promeni modaliteta/ logistici teretnog saobraćaja u Jugoistočnoj Evropi bila je u “srcu” panel diskusija, pokazujući kako  saradnja / kolaboracija oko logistike teretnog saobraćaja i bolja saobraćajna infrastruktura podržavaju rast i povećanje teretnih transportnih tokova i konkurentnost i kako povećati saradnju oko ekoloških transportnih modaliteta – železnički, pomorski i rečni u jugoistočnoj Evropi kao i prevođenje u praktične prednosti za zemlje i zainteresovane strane iz jugoistočne Evrope .

Sastanku su prisustvovali naš ambasador u Bugarskoj NJ.E. g-din Vladimir Čurguz i predstavnici Slobodne zoni Pirot: Dr Dragan Kostić, izvršni direktor, Zoran Petrović, pomoćnik izvršnog direktora i Aleksandar Simonović, rukovodilac sektora marketinga u Slobodnoj zoni Pirot. Sastanku su prisustvovali i bugarski ministar transporta gospodin Ivajlo Moskovski. G. Simonović je predstavio naš projekat Logistički Center Pirot, podsticaje za preduzeća za poslovanje u Slobodnoj zoni Pirot, a prezentacija je pobudila je veliko interesovanje prisutnih.

Ovaj sastanak je bio odlična prilika za predstavnike Slobodne zone Pirot da razmene iskustva iz oblasti logistike i steknu nova znanja za dalji razvoj projekta Logistički centar Pirot.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker