Gradska hronika

Slobodna zona i Tigar na Samitu sa Kinezima

Na današnjem Samitu Kine i zemalja Centralne i Jugoistočne Evrope među zvanicima bili su i predstavnici Slobodne zone Pirot, direktor dr Dragan Kostić i rukovodilac Sektora marketinga u SZP Aleksandar Simonović, kao i generalni direktor “Tigra” AD Nebojša Đenadić.

unnamed

Reč je o jednom od najznačajnijih Samita održanih u Srbiji poslednjih godina koji je izazvao ogromno interesovanje stranih i domaćih medija. U okviru Samita Srbiju je posetio i premijer Kine Li Kećijang koji je razgovarao i sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Govor premijera Kine
Za 3. Samit šefova vlada Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope i Četvrti ekonomsko-trgovinski forum registrovano je 6.588 prijava učesnika iz 17 zemalja sa ukupno 402 delegacije.

Prema preseku stanja organizatora sačinjenog tri dana uoči skupa u Beogradu kao najbrojnije su bile najavljene delegacije Srbije (87), Poljske (50) i Kine (37) članova delegacije, a najmanje predstavnika najavile su Bosna i Hercegovina (dvoje), Letonija (6) i Estonija (7) članova.

Najavljeno je učešće 1.136 predstavnika 496 kompanija, a najviše njih dovele su Kina – 321, Srbija – 308, Slovenija – 16 i Bugarska – 11.

Samit i Ekonomski forum prati gotovo hiljadu predstavnika medija među kojima je nejviše srpskih i kineskih.

A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker