Kultura

Slike Bojane Nikolić u galeriji

U Galeriji Čedomir Krstić otvorena je izložba slika Bojane Nikolić, pirotske akademske slikarke koja je diplomirala i magistrirala slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, gde je 2011. godine odbranila i doktorski umetnički projekat “Trans-slika:Istraživanje boje i svetlosti kroz medije slikarstva, instalacije i performansa”.izlozba slika Bojane Nikolic

Bojana Nikolić radi kao predavač na Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Pirotu, a radi i kao docent po pozivu na Akademiji lepih umetnosti u Tursu u Francuskoj.

Govoreći o umetnosti Bojane Nikolić, direktorka Galerije “Čedomir Krstić” Radmila Vlatković, kazala je između ostalog da Bojana superiorno vlada tehnikom slikarskog čina, dovodeći boju i oblik do uzbudljivih izraza.

-Ona zna kako će jednu likovnu tehniku dovesti do vrhunske ekspresivnosti, kako boju obogatiti svetlošću i dati joj sjaj nadnarativne lepote i uzbudljivosti. Kao pobornik postmodernističke destinacije donosi nam nove duhovne vrednosti slike pre kojima je budućnost-kazala je istoričar umetnosti i muzejski savetnik Radmila Vlatković.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker